Thursday, October 17, 2013

♥ salam aidiladha & tam meow-meow ♥


- Assalamualaikum -

Hehe banyaknya mende nak citer, tapi asyik takde masa malas jek. Pasal pregnancy kah? Pasal progress rumah baru kah? Pasal holiday Langkawi kah? Pasal kucing barukah? Pasal resepikah? Ataupun pasal raya haji? =D

SELAMAT AIDILADHA uols..
Semoga semuanya beroleh rahmat Allah dunia dan akhirat..
Maaf zahir batin ye..

Kali ni weols beraya kat Kulim dulu. Mak dengan abah mertua tak balik pun. Depa beraya kat Selangor jer..so, aku, Pipi dan Fatihah jelah beraya pagi tu. Hehe first time masak rendang & nasi lauk sendiri time raya. Dah rasa macam mak-mak pulakss.. =P Rendang tu masak rendang kunyit turun temurun (walaupun tak jadi..haha), pastu masak nasi briyani (beli rempah briyani paket..=P), goreng papadom mamak yang besar tu, dengan sambal ayam madu jer. Jadi lah..asal boleh masuk mulut, kenyang sudahhh... =P

Lepas solat raya (solat habih pukul 10 am..lama kan?), duduk lepak-lepak layan tv jap..pastu kami pun berangkat balik Kuala Nerang. Ikutkan hati aku, nak balik tengok atok depa sat, tapi along dengan adik taknak, so, iols balik kampung iols ler..hihi..=D

Okies..layan gambo raya jelah ye~








Lepas raya, pastu p main bowling.. =D

_____________________________________________________________


Alhamdulillah, lebih kurang sebulan dah duduk rumah baru. So, kami dah ada ahli rumah yang baru jugak.. Tadaaaa~ Tam namanya.. =P Kami amek anak daripada kucing Inyau Nurul.

Bagus kucing ni, tak banyak kerenah, senang bela, senanglah segala-galanya. =) First time ajar berak dalam litter box, terus pandai..tak pernah lagi berak kencing merata setakat ni. 

Mula-mula amek, Tam ni macam tak berapa nak kenal kami..sehari kami kurung dalam toilet, biar dia kenal tu tempat berak dia, mana tempat makan dia.. Dua hari tak lepas keluar, dok dalam rumah jer, time ni dah  tak kurung dalam toilet, biar Tam kenal keseluruhan rumah dulu.. Lepas tu, hari keempat, saja jer kami lepas dia keluar..time ni terrible. Haha..aku balik lunch, Tam langsung tak balik rumah..sampai aku balik keje, Pipi balik keje, Tam tak reti nak balik lagi. Last-last puas kami cari keliling rumah, tengok-tengok jiran gtau yang Tam dok melepak kat rumah dia seharian. Grrrrr~ apa punya meowww~ Lepas pada tu, langsung tak bagi Tam keluar dah. Dia keluar jer, Pipi mandikan dia balik..tak bagi dia kotor. Hehe pastu, jadilah Tam sebagai kucing indoor jer.. =P

Baru-baru ni, Pipi gigih buat rumah dia daripada box. Haha, nak beli mahal uols..beratus. Harap-harap dia suka la rumah tu, dan tak lagi melepak dalam almari tudung aku.. 

Best jugak ada Tam ni, manja sangat. Balik keje jer, nak sendel-sendel kat kaki, nak manja leteww~ Hehe macam tak percaya pun ada berjaya jugak bela kucing sendiri. =D Thank you Allah..




Adioss~

(^_^)

Nota kaki :

Hitam itu menawan! =D