Friday, May 10, 2013

♥ 1st honeymoon - Krabi {Part 3} ♥


 - Assalamualaikum -

Yeay~
Krabi honeymoon Part 2 di sini..

Okay, malam kedua kami di Ao Nang, kami sewa motor (scoopy)...sebab ingatkan nak pegi berjalan jauh sikit. Motornya cantik, comel, cute, banyak design boleh pilih..dan yang penting MURAH! =D Murah dan sangat berbaloi berbanding Pangkor. Opss.. (>_<) Kami order dari hotel jer..dapat RM25. Kalo cari tepi-tepi jalan sekitar Ao Nang tu, banyak jer yang RM20. Kami isi minyak dulu..dalam RM 5 boleh dah sampai Krabi Town (Awas! Minyak di Thailand mahal oo..takde subsidi. =P)

Kami peminat MU. =)

Selepas minta map dari receptionist hotel, terus kami gerak ke Krabi Town - jauh gak dalam 20 minit - lenguh bontot makkk.... Setiap Sabtu dan Ahad, ada pasar malam kat sini. Best jugak pasar malam ni - ada banyak barang, food (of cos campur gaul jer halal & tak halal..pandai-pandai pilih ye), souvenir dan macam-macam lagi.

Sebenarnya, sebelum jumpa pasar malam ni, kami dah tersesat pergi satu lagi pasar malam apa ntah. Pasar ni hanya jual food jer.. Pipi dah dinner nasi kat sini. Sedap katanya. Aku plak macam tak selera sebab tempat dia aku rasa macam agak kotor..lagipun aku ni sensitip sket dengan bau-bauan makanan non-halal. (-.-') Tapi, satu jer makanan yang memang aku tergila-gilakan kat sini...banana pancake campur coklat. Meleleh wa cakap lu! Hadap 3 keping pun tak kenyang..hihi. Lagi satu air buah-buah campur yang diblend..sedap dan berkhasiat. Aku pun berazam nak wat gini la bila balik Malaysia..tapi sampai sekarang pun tak pernah buat lagi sebab malas tak sempat. =P

Pasar malam yang salah. =P 

Blended fruit yang sedap di pasar malam salah. TB20 = RM 2 

Banana pancake di pasar malam yang salah.

Letak susu jer..coklat habih katanya. 

Gegar-gegar gambar aku amek - makanan apa ntah? Di pasar malam yang benar.. =P

Nasi udang - di pasar malam yang benar.. =P 

Barang-barang antik - di pasar malam yang benar.. 

Persembahan kebudayaan - di pasar malam yang benar.. 

Lepas dah shopping dan puas berjalan, kami pun balik. On the way balik tu, sesat lagi..maklumlah gelap malam kan..jalan pun tak berapa nak jelas. Alhamdulillah. Last-last sampai jugak ke Ao Nang..sambung shopping kat sini nokss.. hihi.Lepas dah cramp kaki berjalan..Pipi ajak masuk rumah urut lagi.. aku? Oh no..no..laki aku dah kesedapan nampak. Aku pujuk jer dia minum-minum kopi tepi jalan dulu sebelum balik hotel. =)

Pancake lagi..hehe di Ao Nang beach..


Kopi plak der..boleh tahan mahal la.

Akhirnya kami pun tido nyenyak sebab kepenatan tahap melampau. Tapi best! =D

Okaylah..bersambung lagi la plak hari terakhir a.k.a perjalanan balik kami yang penuh onak dan ranjau..haha..

Bon voyage..
(^___^)


Nota kaki : 

Sebenarnya nak habihkan entry Krabi ni part 3 jer..tapi masa tak mengizinkan..ade plak la Part 4. (-.-')





No comments: