Sunday, December 9, 2012

♥ YES! Durian Crepe ♥


- Assalamualaikum -

Shopping

Alhamdulillah. Aku baru balik shopping. =') Maklumlah YES (Year End Sale) dah start. Haruslah beli sikit-sikit barang hantaran. Sementara tengah murah. Tapi, penat jugak nak memilih handbag. Aku bukannya jenis suka handbag kecik-kecik yang selalu perempuan pakai tu. Aku prefer handbag yang kadang-kadang boleh bertukar jadi sling bag ataupun jadi backpack. Hehe senang nak bawa masa travel mana-mana. Tapikan, kalo nak cari bag pilihan hati, macam tak sesuai pulak nak letak atas dulang hantaran. Huhu ntahlah..next week la pulak pencarian handbang bersambung....

So, hari ini shopping apa yang dapat? Jeng jeng jeng... =P

Beli 2 pasang dapat 30% off. Insyaallah untuk hantaran jugak.. =)

Semalam abah dan mama mai Penang nak pegi kenduri kezen mama. So, alang-alang kat sini, kitorang survey-survey la barang-barang kawen kat A Tu Z Seberang Jaya. Dapat jugak rembat bunga telur 5 kotak + plastik gula-gula sikit. Okaylah, kalo jadi ahli (buat kad RM 10) dapat 10% less.

Durian Crepe

Akhir-akhir ini penuh kat timeline FB, twitter, instagram dengan gambar-gambar durian crepe. Aku pun order jugak. 1 pack ada 5 biji = RM 10. Mahal la jugak kan? Kalo buat sendiri lagi murah dan boleh makan banyak-banyak. Filling dalam crepe ni ada letak durian dan whipping cream. Sedap la jugak. Tapi lepas aku makan je, mesti badan aku jadi panas dan tak best la. Ntah nape. Maybe sebab penangan kepanasan durian kot? (-.-') Wallahualam..



Free Palestin, Save Gaza

Ramai orang yang pergi Gaza semenjak diserang hebat November lepas. Alhamdulillah. Dapat juga membantu menjana ekonomi rakyat Palestin kat sana bila ramai pelancong. Ramai juga rakyat Malaysia yang berhati mulia dan prihatin memberi sumbangan kepada saudara-saudara kita di sana. Moga Allah temukan kita di syurga kelak. Amin~

Tabung Palestin dah sampai lab kami. =') Semoga Allah kira sebagai amal kebajikan.


Nota kaki :

1) Cinta itu memang tak pernah disedari, sehingga tiba saat perpisahan. *sobs*

2) Semalam tido lewat, pukul 4.30 pagi sebab maraton 3 movie - Cinta Dari Syurga, Untuk 3 Hari, Istanbul Aku Datang.

3) Malam semalam pegi tengok Twilight dengan Ika. Rasa romantik sangat bila makan KFC pun sharing-sharing, kat wayang pun amek couple seat. Wekkk...muntah hijau! =P






1 comment:

Deena Yahya said...

sedapnya tengok durian creepy tu...