Saturday, July 7, 2012

♥ overview paper bags, boxes & harganya ♥


- Assalamualaikum -

Aritu dah pegi Kilang Paper PPH kat Prai, Penang. 
Nak survey harga paper bag untuk tetamu time majlis kenduri nanti. 
Banyak jugak paper boxes & paper bags yang diorang jual.
Ada yang berkualiti, mahal sikit harganya.
Yang kurang kualiti, murah sikit.
Apa-apa pun, depends on tuan punya badan la nak pilih yang mana ye dak?
Dan bersesuaian dengan bajetlah. =')

Ok, kat sini, aku boleh listkan sedikit sebanyak item yang dijual kat sana.
Korang boleh pergi beli cash pun.
Boleh dapat on da spot.
Salesman nya pun, alhamdulillah, sangat membantu dan sangat rajin.
Senang nak deal~ =')


Overview kotak-kotak yang dijual kat sana. (sorry, a bit blurr - hp cabuk khennn..)

Overview paper bags.

Okies, harga kotak kat bawah ni untuk kuantiti 200 pcs ye. Kalo beli banyak, boleh dapat lagi murah. =)

1) Noodle box with besi pemegang 
RM 0.80/pcs. Can nego to RM 0.75/pcs.
Good quality paper - shiny, and keras.



2) Gift box with love window.
RM 0.55/pcs.
Kemas.

3) Gift box with circle window.
RM 0.45/pcs.
Kemas.
Rendah sikit dari love window.


4) Lunch box.
RM 0.35/pcs.
Rasanya harga ni bagi yang putih je, takde corak2. Not sure. Can ask the salesman.



5) Cake box putih - not really sure the name.
RM 0.25/pcs.
Boleh muat 2 biji donut.


6) Snack box 
RM 0.28/pcs.
Ada lubang kat atas untuk bagi wap makanan keluar.


Kotak-kotak lain yang ada kat sana. Tapi, tak tanya harga sebab tak termasuk dalam list aku. Jamu mata jela..hehe. Sebenarnya kotak-kotak ni, korang boleh decorate bagi cantik-cantik. Mesti berseri-seri majlis korang nanti. =)



Eh, lupa nak cakap. Harga untuk paper bags.

1) Brown paper bag - size standard bungkus kueh.
RM 0.08/pcs.
Kalo 500 pcs (1 pack), dapat RM 40.



2) White paper bag - size standard bungkus kueh.
RM 0.12/pcs.
Kalo 500 pcs (1 pack), dapat RM60.


Satu nak pesan, harga-harga & nama-nama kotak ini mungkin berbeza dengan nama/harga sebenar. Ini hanya sedikit info yang aku dapat semasa berkunjung ke kilang ni pada Jun 2012. So, ianya mungkin berubah dari masa ke semasa. Aku tak bertanggungjawab atas segala kesalahan info yang terdapat dalam entry ni ye~

Hehe, sorry, bagitau siap-siap sebab kang ada pulak yang nak menyaman aku.
Belajar daripada kesilapan lepas.

Untuk maklumat lanjut, kunjungi :

PPH Sdn Bhd,
Plot 468 & 482,
Jalan Perusahaan Baru,
Prai Industrial Estate,
13600 Prai, Penang.

04-3999508 / 04-3994078

ataupun layari : green tree untuk tengok produk-produk lain & harganya.

Orite~
Until then, semoga dapat membantu.
See you later. =)


4 comments:

Ardini Humaira said...

ni sape2 nak wat goodies bag sesuai bangat :D

hdsykn said...

Assalam.

sy nak tnye lah, mcm mane ea sy order dekat website dorg and dah buat payment, pastu mcm xde respon je. huhu. cmne ea nk buat? thanks..

najwa's said...

hdsykn : owh, maybe awak bole call person in charge kilang tu. call no kat atas tu, insyaallah de orang jawab.

printingmurah2u said...

Salam..sudi2 lah ziarah website ni ye:

http://printingmurah2u.com.my/index.php/pricelist/paper-bag

FB: https://www.facebook.com/goodiesbagmurah