Tuesday, June 19, 2012

♥ Bride to be? Tell me how??? ♥



- Assalamualaikum -

Bride to be? Heh, rasa nak menjerit je ni.............. Mama suruh cepatkan tarikh. Dia suruh bertunang lepas raya ini dan kawen bulan 12. Adeh, sempat ke tak? Tak ke sempat? Aritu aku dah balik cakap nak tunang bulan 12 je, dan kawen bulan 3. Tak tau la date yang mana satu ni. (-.-')

Hehe, bab date tu, biar jela.. Harap-harap nanti Allah permudahkan. Tapi, yang pening, runsing, dup-dap ni, aku ni dah ready ke tak nak kawen ni? Kehkeh.. sila lempang pipi kuat-kuat. =P Gatai kan? Aku anak sulung. Tak reti nak start dari mana ni. Aku tengok Adawiyah, hari-hari dia sibuk bab kawen dia. Aku plak dok goyang kaki macam mengharapkan semua benda turun dari langit. Sengal! Kursus kawen tak pegi lagi, tema tak tau kaler apa lagi..blablabla.. Cuma yang pastinya, pengantin lelaki tu, insyaallah dah ada la. Hehe tu pun kalo ada jodoh. Moga-moga panjang jodoh kami hingga ke syurga ya Allah..

Sebenarnya, aku taknak la buat grand-grand gitu. Kalo bole, pelamin pun taknak dah. Cukup la sekadar yang perlu dan diberkati Allah. Hehe. Hajat di hati nak buat kat Terap Inn. Ala-ala wedding dalam taman. Tak payah pelamin semua. Tapi kan..tapi kan..tapi... kompem family ai tak setuju punya. Hehe. So, ai redha jela. Just go with the flow~

Hai kawan-kawan pengantin lama semua, tell me what to do????????

Bride to be? Peace yoww~





6 comments:

picairin said...

kalau simple insyaALLAH sempat sangat... =D saya pon tiba2 wedding diawalkan jadi bulan lapan.. tapi naseb baek plan buat simple jak.. hantaran pon xda...family pon akan bantu.. so no worry.. kursus kawen 2 hari jak.. bukan 2 bulan.... hehe.. dont worry okei..=D

najwa's said...

picairin : makaceh.. insyaallah, moga2 dipermudahkan-Nya. =')

Fatin Athirah said...

kalo btunang bln 12 nikah bulan 3 sama aku la plak.nikah jela bln 12 k.hehe...tak sangka hg, ingatkan lambat lagi. ada camna?
p/s:aku hilang no fon ampa weh, nnti mjlis jgn lupa jmput plak k

najwa's said...

fatin : aku rasa camtu lah kot! =P kalo ikut mak aku, bulan 10 dia nak buat dah. haish, mana sempat. ada kawen bulan 11. dia takpa, dah prepare awal2.. hehe.

mr&ms bOZhiCkA said...

Heee..kita kawen bulan samalh..saya pun lom buat preparation lagi, memang tengah goyang kaki gakk..hehehe..anyway, kongsi2 gak ya tentg persiapan.. feel free follow my blog ye bojailuvicka.blogspot.com

Rohaizat Hashim said...

lepaih nih makan nasik kenduri xmau2 laa kami.. heeeee taun depan pakat2 musim cuti bersalin laa kat lab histo... heeeeeeee @__@