Saturday, March 3, 2012

♥ spa-spa di bertam ♥


- Assalamualaikum -

Selamat berhujung minggu kawan-kawan.
Hari ini ialah hari relax sedunia. Baru ingat nak manjakan diri merehatkan mata meredah hutan harini. Tapi, disebabkan dia terpaksa tolong mak abah dia angkat barang nak pindah rumah, aku terpaksa membatalkan niat suci aku. Hukhuk.. Takpe, yang penting kursus haji dengan kelas tafsir esok tak ponteng lagi dah. =)

Petang tadi, lepas pegi jahit tepi baju (projek terbaru bersama Adawiyah - will update soon) dekat Kailan, mata aku mula melilau-lilau cari spa. Hehe terasa nak bersedap-sedapan sambil diurut plak petang-petang camni. Last-last Iris Spa (atas Secret Recipe) kat Kiosk @Bertam jadi pilihan hati. Ngee~

Best spa ni, aku bagi 4 bintang untuk servis, tapi 3 bintang untuk deko dan professionalism. Haha punya la cerewet kan juri ni? Tak kesah la deko dia tak berapa nak cantik pun (pada pandangan mata aku la, mata orang lain maybe nampak cantik), staf dia tak pakai uniform pun, yang penting servis dia baik punya!

Sedap dia picit-picit urut muka aku ni. Paling best, dia urut sekali dengan dada. Banyak-banyak kali pulak tu. (^_^) Kat Iris ni, diorang pakai produk NV, kalo tanak NV, ada Mary Kay dan apa benda ntah lagi satu tu. Dan aku pilih produk yang 'apa benda ntah lagi satu tu' la - hehe tak ingat nama.

gambar hasil google semata-mata ye - takde kaitan dengan mana-mana spa kat bertam.

Bulan lepas, aku pegi Serambi Spa (sebelah Iris ni je), servis dia boleh la tahan. Cuma aku rasa urutan dia tak berapa nak umpphh la - aku speku maybe budak baru nak blaja mengurut kot. Tengok kecik molek je budaknya. Deko dia cantik la jugak. Tapi, aku tak suka beautician tu tinggalkan aku lama-lama sangat masa dia letak mask ke apa ke. Aku bosan dan mengantok la. Tapi, aku tak suka jugak kalo diorang nak ajak borak. I'm not interested. Hehe.. =)

Kat Serambi Spa ni yang bestnya lepas sesi, dia bagi minum teh halia kot. Segar je rasa. Suka. Kat sini diorang pakai produk Mustika Ratu. Tapi, yang tak bestnya, dia tak urut dada pun. Tak salin baju kemban pun. :'( Aku bukan gedik hokey nak suruh orang urut-urut dada aku. Cuma aku rasa tenang la bila orang belai kita lebih-lebih sikit.

Wah, bajet banyak la sangat duit aku ye tiap-tiap bulan pegi spa. =P Haha sebenarnya ni baru dua kali aku jejakkan kaki kat spa selepas 2 tahun. Dulu time mula-mula keje, penah la jugak pegi dekat PaMacinta Spa kat Bertam Putra nun. Best jugak servis dia. Ada kemban-kemban walaupun buat facial je..hehe. =P Sekarang taktau la buka lagi ke tak spa tu. 

pheww...mesti best kan dapat berendam camni? 

Nota kaki : Kesemua testimoni diatas adalah pandangan peribadi sendiri dan hanyalah untuk normal facial jer.. Nak tau lebih lanjut, mai ler Bertam.. try sendiri okey? =')

(^_^)

***************************************

Owh, cukup tentang memanjakan diri. Sekarang nak cerita kejadian sedih pulak. On the way nak balik, time nak belok masuk kawasan rumah aku, aku ada follow sebuah Viva Hitam ni. Tut-tut sampai kat simpang, si Viva ni berhenti tiba-tiba (tengah-tengah jalan) dan undur ke belakang. Aku rasa dia nak cari rumah somebody kot. Aku yang dok kat belakang ni speechless dan terus hon panjang-panjang. Malang tak berbau, si Viva ni langgar jugak kereta aku. Huwaaaaa..kemek dan calar! (-.-') 

Takpela, anggap jela ini sebagai kifarah dosa-dosa aku. Sentiasa positif okey? Dia pun tak sengaja. Mana ada kemalangan yang disengajakan...kecuali jika dengan hati yang busuk membarah. Saling memaafkan, mana tau kalo suatu hari nanti bila kita buat salah, orang akan maafkan kita jugak kan? Chill! (^_^)

Orite, babai! ♥ ♥ ♥




1 comment:

mykhalis said...

lepas balik SPA berapa lama ek bertahan?