Thursday, January 5, 2012

♥ ke arah kehidupan yang lebih baik ♥


- Assalamualaikum -

Selamat pagi semua.
Entry harini khas untuk yang tersayang.
Aku tahu kamu takut untuk buat sesuatu itu, aku pun sama.
Tapi marilah berusaha ke arah kehidupan yang lebih baik.
ALLAH bagi masa 24 jam untuk semua umat manusia, tak lebih, tak kurang.
Cuma nikmat masa tu perlu diletakkan di akal untuk menguruskannya.

(^_^)

Kalo boleh biarlah hidup ini terisi dengan makna-makna yang indah agar boleh dikenang di syurga kelak (insyaallah..amin..).
Aku inginkan hidup yang bahagia, dapat memenuhi setiap detik masa tanpa sia-sia.
Dalam masa 24 jam sehari yang ALLAH bagi, aku berazam untuk gunakan semaksimum yang mungkin.
Semoga dipermudahkan urusan aku, kamu, dia, dan semua yang membaca ni.

My wishlist untuk dicapai dalam hidup :

 * Melakukan ibadah umrah + haji pada usia muda, dan bawa mama abah skali. *
 * Nak travel sebanyak mungkin tempat yang ada dimuka bumi, agar lebih terbuka mata dan minda tentang kebesaran Allah. *
 *Nak berada di puncak gunung - hiking, di dasar lautan - diving, dan di atas awan - skydive. *
 *Belajar berenang dan memanah. *
 * Berkahwin dan mempunyai anak-anak. - of cos. =P *
* Solat jemaah dan menghadiri lebih-lebih banyak majlis ilmu. *


Cukuplah, hidup dan matiku kerana ALLAH.
(^_^)


Adios~

Nota kaki : 
 Semua penulis akan meninggal, hanya karyanya-lah yang akan abadi sepanjang masa. Maka tulislah sesuatu yang membahagiakan kamu di akhirat nanti. [Ali bin Abi Thalib] 


4 comments:

missdicup said...

woooooow :)

Arfazilah Abka said...

~najwa
utk wishlist tu, insyaAllah kn...usaha lebih n tawakkal..niat elok, tentu Allah perkenankn.. =)

Anonymous said...

i loike so much:)

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D