Wednesday, December 28, 2011

♥ nasi yang mahal untuk si pemalas ♥


 - Assalamualaikum -

Hari ini dah mula kerja. Gerak dari kampung pagi-pagi, dan terus ke Penang. 
Lambat.... yang memang disengajakan. 
Astaghfirullahala'zim. 
Semoga tak buat lagi perkara-perkara yang nampak remeh 
tapi besar maknanya macam tadi. :( 

Tengah drive, rasa mengantuk. 
Berhenti kejap kat RNR Gurun. Terpikir-pikir untuk tapau makan lunch terus. 
Ekhemm..tercari-cari bakso, or what so ever yang serupa macam bakso. 
Takde yang menarik perhatian. Ulang-alik empat lima kali - tertarik untuk makan nasi jela.
Pegi Vistana Cafe (salah satu kedai dekat foodcourt RNR), mintak nasi dan lauk.

Hasilnya ~


Cuba teka berapa harganya?

-
-
-
-

RM 9.60

-
-
-
-

untuk

* nasi putih *
* hotdog pendek 3 biji *
* bergedil (yang agak kecil) *
* kupang masak lemak *
* ikan rangup bersos (yang tak berapa rangup sebenarnya) *

Senyum, tak perlu kata apa-apa. :)

Itu balasan Allah untuk budak yang malas bekerja dan park kereta di tempat OKU.
Semoga ALLAH ampuni dosa-dosa ini.

-----------------------------------------------------------------------------

Balik bercuti di kampung, hadiahkan something untuk diri sendiri.

(^_^)

Harap ianya dapat kekal lama sikit dari yang sebelum-sebelum ini.
Hehe.
Namanya Gumiho. <-- Masih berfikir lagi sesuai ke tak nama ini.



Semoga makhluk ini dapat menambahkan keceriaan dan kebahagiaan dalam hidup.

(^_^)


Nota kaki : 

Hudzaifah r.a : 
"Mula-mula hal yang hilang dari agama kamu adalah khusyuk dan hal paling akhir yang lenyap dari agama kamu adalah solat. Ramai yang mengerjakan solat tanpa mendapat kebaikan darinya; dan sudah dekat bagi kamu suatu masa saat kamu memasuki masjid, sedang kamu tidak melihat seorang pun di antara mereka yang khusyuk (dalam solatnya)." 

Madarijus Salikin 1/521



2 comments:

Mama2Q said...

hahaha...RNR gurun memang mahal..penah terkena juga....

najwa's said...

mama 2Q : hehe memey ar..sabau jela. ramai kawan2 cakap kat kedai tu mahal. T_T