Wednesday, September 7, 2011

♥ kesabaran yang diuji ♥

- assalamualaikum -

Ngee~ lama giler tak hapdate kan ? Rindu kat incik blog. =p

Arini kete rosak.. Temperature naik mencanak, dah jadi hot + spicy plaks. Grrrr~ nak kata stress tu, tak jugak. Tapi, ada la sket-sket pening otak. Dah letak air sampai nak melimpah ke enjin pun, bila start jek, tanak turun-turun gak.

Dalam hati nak majuk dah ni dengan kete bucuk ni.
Terus tepon Pipi cakap nak beli kete baru, tp nak suruh dia bayar separuh.
Hehe bijak tak ? =p
Tapi, dia berat hati sebab nak suruh ikut plan asal --> heols yang nak beli kete untuk family, not ME!
Grrr~ geram jugaks dengan orang yang sikit ego ni.
Tepon abah plak, cakap hal yang sama. 
Abah tanya, tamo bertunang dulu ke? Aku tamo. (X_X)
Terus abah cakap bincang elok-elok la sebelum nak beli tu.
Nanti abah bincang ngan mama dulu.

Tapi, rupanya bila dipikir-pikir logik + rasional, aku yang salah. 
Mungkin perlu latih diri ni supaya lebih S.A.B.A.R.
Hehe so, sekarang dah oke bila dia janji nak pegi repairkan kete ni.
Duit sape ? Tetttttttttttt, jangan tanya aku tau. (-.-')

Nota kaki : Sayang tau kat kete ni walaupun ada menda yang menyakitkan hati di situ. Oh Tuhan, hanya Kau yang Maha Mengetahui isi hatiku tentang itu dan itu. Sabar ye..

4 comments:

muhamad hanif said...

bukan kereta baru ke ?

Si DauN CeRi said...

hurmmm.. ni yg rasa nak beli kereta kuda je ni nanti.. senang sket, tinggal ganti kudanya aje.. kikiki



p/s: biase la tu kan, dugaan sekali-sekala..

FariehanIbrahim [LBC] said...

bese lar tuu..kete pom nk majok gak sbb tak belai die..hehe :p

najwa's said...

hanif : bukan pom, amek jek keta mana yang ada. (x_x)

daun ceri : hehe jgn lupa bg makan kat kuda kete kuda tu ye.. kang tak larat nak berjalan plak. =p

comel : ngeh3.. a'ah..manje sgt kekdahnya.. :p