Thursday, September 29, 2011

♥ ADLC to Cameron Highlands ♥

- assalamualaikum -

last weekend pegi jimba-jimba dengan warga ADLC ke Cameron Highlands.
Best giler makan2 BBQ malam tu, siap ada game musical chair & mewarna untuk kanak-kanak ribena.
Jangan tanya aku menang ke tak. 
Bontot aje besar, tp nak rebut kerusi lembab hokey.. =p
Lucky draw pun ada, tapi sayang, diriku memang tak bertuah pong..

Besday Cik Ada pun minggu ni jugak.
Hepi besday Adawiyah sayang..
May Allah bless u dunia akhirat..
♥ ♥ muah, muah, muahh.. ♥ ♥

before gerak menghabihkan pitih..

aku bukan nak tunjuk gambo juan hokey, aku nak tunjuk ni ler homestay kitorang. :) 
santek, besar, pueh hati giler~

view homestay waktu malam. amek 4 unit, dalam RM1000 aje --> Puncak Arabella.

Lawatan sambil 'belajar' ke MARDI. Tq habang Pegawai Agama. =p

Harus la bergambo dengan strawberi ye dak ?

Phew~ bakal-bakal pemimpin wooo.. =)

Congratz to weols sebab berjaya menjalankan misi negara ni dengan jayanya.
Sume berjalan lancar, cuma makanan aje terlebih sket.. :p
Next time, kite jejalan lagi hokey ?
Adios~

Saturday, September 17, 2011

♥ murah rezeki ♥

- assalamualaikum -

Salam Syawal ke 15. :) 
Tengok bulan mengambang sekarang, phewww~ memang santek. (^_^)
Arni sangat banyak makan-makan.
Tadi pegi open house Kak Lin, makan lagi. Grr~
Tau ler pas raya ni berat aku naik 2 kg okeh. Huh, sigh.
Aritu puasa, sempat la turun 1 kg.. Hehe.
Esok nak pegi majlis bertunang Nurul Sharinie plak.
Waduh, sume pun dah sebok nak kawen-kawen ni.
Aku bila lagi ???????????????

Monday, September 12, 2011

♥ jangan cari colan isteri macam ni tau ♥

Assalamualaikum.
Jika nak cari isteri, carilah isteri yang beragama dan berakhlak. Dan jangan berkahwin dengan 6 golongan wanita yang mempunyai sifat-sifat di bawah :

1. Al-Ananah
Wanita yang banyak mengeluh. Contohnya, apa saja yang diberi, tidak pernah mencukupi. Bagi kereta tak cukup, rumah tak cukup dan barang kemas menimbun pun still tak cukup.

2. Al-Mananah
Perempuan yang banyak mengungkit pada suaminya. Contohnya, "Selama ni, duit belanja anak-anak, saya yang bagi". "Mesin basuh tu beli pakai duit saya!"

3. Al-Hunanah
Perempuan yang ingin kepada suami yang lain. Contohnya, dia berkenan bila tengok lelaki lain dan inginkannya.

4. Al-Hudaqah
Perempuan yang gemar terhadap sesuatu lalu memaksa suaminya melakukannya.
Contoh, jika dia nak kereta baru, dia paksa suaminya belikan walau apa cara sekalipun.

5. Al-Buraqah

Perempuan yang sibuk bersolek tanpa mempedulikan amalan-amalan yang lain.
Contohnya, asyik mekap, mengilat kuku, sapu losyen sampai tak solat, tak buat kerja rumah dan tidak mempedulikan suami.

6. Al-Salaqah
Wanita yang banyak bercakap. Asyik nak berleter saja 24 jam. Sikit-sikit nak memekak. Dahla cakap kuat macam duduk sebatu.
Nota kaki : Ya allah, jauhkanlah aku daripada sifat-sifat mazmuumah ini.
 kredit : sharing from kawan fesbuk. :)

Wednesday, September 7, 2011

♥ kesabaran yang diuji ♥

- assalamualaikum -

Ngee~ lama giler tak hapdate kan ? Rindu kat incik blog. =p

Arini kete rosak.. Temperature naik mencanak, dah jadi hot + spicy plaks. Grrrr~ nak kata stress tu, tak jugak. Tapi, ada la sket-sket pening otak. Dah letak air sampai nak melimpah ke enjin pun, bila start jek, tanak turun-turun gak.

Dalam hati nak majuk dah ni dengan kete bucuk ni.
Terus tepon Pipi cakap nak beli kete baru, tp nak suruh dia bayar separuh.
Hehe bijak tak ? =p
Tapi, dia berat hati sebab nak suruh ikut plan asal --> heols yang nak beli kete untuk family, not ME!
Grrr~ geram jugaks dengan orang yang sikit ego ni.
Tepon abah plak, cakap hal yang sama. 
Abah tanya, tamo bertunang dulu ke? Aku tamo. (X_X)
Terus abah cakap bincang elok-elok la sebelum nak beli tu.
Nanti abah bincang ngan mama dulu.

Tapi, rupanya bila dipikir-pikir logik + rasional, aku yang salah. 
Mungkin perlu latih diri ni supaya lebih S.A.B.A.R.
Hehe so, sekarang dah oke bila dia janji nak pegi repairkan kete ni.
Duit sape ? Tetttttttttttt, jangan tanya aku tau. (-.-')

Nota kaki : Sayang tau kat kete ni walaupun ada menda yang menyakitkan hati di situ. Oh Tuhan, hanya Kau yang Maha Mengetahui isi hatiku tentang itu dan itu. Sabar ye..