Wednesday, August 3, 2011

♥ nipple pink di bulan puasa? ♥

- assalamualaikum -

Hari ke-3 ramadhan, apa rasa?
Hehe nafsu apa yang dah berjaya diharungi?
Bagi aku, sangat payah nak berjuang memerangi nafsu hati ini.
Jeng-jeng-jeng, kenapa?
Hehe sebab aku ni, kuat giler berangan.
Pantang free, mula la jauh pikirnya.
Sampai ke tet-tet.. astaqfirullah. (-.-')

Bulan puasa, bulan pahala bercambah-cambah, bulan mulia yang diangkatkan darjatnya,jomlah sama-sama kita hayati ramadhan ini.
Mana tau, tahun depan, dah takde Ramadhan untuk kita? :(
Temukan kami dengan Ramadhan-Mu lagi ya Allah~

*********************

Ehem-ehem, tadi terbaca status somebody kat facebook.

" Kan best kalo nipple aku pink. 
#buat-buat tak nampak status ni# "

Gitu ler yang sorang gegirl ni tulis.
Ya ampun, jangan la camtu dik, segan akak baca. Malu. (-.-')
Kalo pun kamu nak sangat nipple pink (tak tau ler kalo nipple kamu hitam ke??), tak payah la buat status camtu.
Ye, facebook itu milik kamu, hak kamu punya suka la kan nak tulis apa pun. Tapi, berpada-padalah.
Kita kan pompuan yang dikurniakan sifat malu.
Tambah-tambah bulan Ramadhan ni, mana tau ada lelaki yang terbaca status kamu,dan terimagine yang bukan-bukan?
Ehm, tak pasal-pasal pahala puasa diorang berkurang, dan dosa kamu yang bertambah. Nauzubillah.

Semoga Allah kembalikan hati kita balik ke jalan yang diredhai-Nya. Amin~


Nota kaki : Bahagianya bersama-sama teman spiritual di alam maya ini. TQ Allah temukan kami.

3 comments:

MN said...

ada jugakss yang buat status macam tu time bulan puasa ni yek .
erks ! -___-"

Ikr@m said...

terkezut saya tengok tajuk dy.hahaha..salam ramadan akak :-)

Small Dolphin said...

ada status macam tu?aduhai..macam2 tul.kalau org duk imagine bukan-bukan..bahaya tu..