Friday, July 29, 2011

♥ hepi ramadhan ♥

- assalamualaikum -

Ramadhan hampir tiba, sangat-sangat dekat. Bersedia ke kita?
Aku harap ramadhan kali ini dapat memberikan sinar rahmatnya kepada diri kita.
Semoga dapat mencapai erti takwa yang sebenar..

" Taat, jangan maksiat. Ingat, jangan lupa. Syukur, jangan kufur. "

Selamat menempuh ramadhan semua.
Control diri, kawal nafsu.  


Nota kaki : Yeay! Aku balik kampung, cuti sampai isnin. :))

Tuesday, July 26, 2011

♥ first trial - felt craft ♥

- assalamualaikum -

Akhir-akhir ni, aku macam berminat plak nak buat felt-craft.
Hehe.. yelah, bila sume orang sebuk-sebuk nak buat souvenir kawen, aku pun terasa nak buat gak.
Tak tau ler bape lama nak tahan minat ni.  

Rasanya nak buat brooch dari felt ni je untuk souvenir kawen nanti.
Ahaks, jangan tanya bila aku nak kawen.
Insyaallah, lagi 2 tahun.. kui kui kui..
Gigih sangat aku pikir awal-awal kan?
Takpela, hope ada jodoh nak kawen dengan dia.
Kalo takde, huwaaaaaaaaaaaaaaaaa... redha! (-.-') Nauzubillah.

Okies, jom layan my first trial. Jangan gelak sebab burukss..
Tak reti meh nak jahit kemas-kemas.

Kali pertama jahit felt - terus buat zirafah. :p

Niat di hati nak buat strawberry, tapi jadi love-love plaks.

Gitar - tra tang tang~

Penguin badan senget.

Sebenarnya strawberry, gitar dan penguin tu dah selamat di'pos'kan ke Shiedah, ATS KL. :)
Memang dah niat nak bagi kat dia sebab dia sangat banyak tolong aku dalam memberi kekuatan spiritual dan emosi. Dia jugak telah kenalkan aku dengan somebody yang menyejukkan hati. Thanks Shiedah!
Ngee..

 

♥ ku merindu ♥

- assalamualaikum -

Arini cuti, saje nak menjadi suri rumah sepenuh masa plak.
Bilik bersepah-sepah. Ya ampun, penat nak kemas. (-.-')
Weekend lepas, tersangatlah busy.
Attend ESQ EFA Angkatan 10, Penang kat UiTM.
Pastu ahad pegi antar achik kat Sri Iskandar. Malam-malam ada appoinment.
Appoinment apa, jangan tanya.. hehe  

Sebenarnya hati ini sedang merindu. Penat rasanya.
Kalo lah boleh aku control rindu nih, supaya tak meroyan..aduss..
-S-T-R-E-S-S-
Takpe la, mungkin ada hikmah yang aku tak tau.
Sabar ye hati..



Nota kaki : Ramadhan hampir tiba, bersediakah kita??

Wednesday, July 13, 2011

aishiteru :)

- assalamualaikum -

Di saat semua orang mabuk bola, aku mabuk chenta. Hehe.. =)

Layan lirik lagu Aishiteru, by Zivilia. Sedap weh, hingga menjilat jari.

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan.

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
o…uo..

banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
ku mohon kau kembali.. 



Nota kaki : Kau jauh, tapi dekat.. Kau dekat, tapi jauh..

(^_~)


Sunday, July 3, 2011

♥ warna kuku & penyakit berkaitan ♥

- assalamualaikum -

Selamat pagi semua. Selamat berhujung minggu. =)
Arini aku nak share something tentang kuku.
Keadaan kuku seseorang tu boleh menggambarkan kesihatan diri dia.
Meh, check it out~
  • Sakit berkaitan hati akan menyebabkan kuku menjadi putih pucat.
  • Sakit buah pinggang pula menyebabkan kuku terbahagi kepada 2 warna : merah jambu & putih.
  • Sakit jantung membuatkan 'neil bed' bertukar jadi warna merah.
  • Sakit paru-paru menyebabkan kuku berwarna kuning, tebal, dan lambat panjang.
  • Kurang darah (anemia) menyebabkan kuku berwarna pucat.
  • Diabetes pula menyebabkan kuku berwarna kuning dan sedikit kemerahan di pangkalnya.
'Neil bed' = Kawasan di bawah kulit kuku (kutikel) atau bahagian kuku yang tersembunyi ketika proses pertumbuhan kuku.

So, ce tengok kuku masing-masing. Haaaa, kaler apa? 

Nota kaki : Sayangi kuku, sayangi tubuh badan kerana ianya adalah nikmat Allah yang tak dapat ditukar ganti. 

Babai~