Saturday, May 7, 2011

♥ sabtu yang suam-suam kuku ♥

- assalamualaikum -

Arini awal gilos bangun, kul 7. 
Hehe awal la kan untuk weekend.

Ingatkan nak hiking Gunung Jerai, 
Tapi podah,
Gunung Jerai tak heaven langusung.
Ada jalan tar jek~
Tapi, ekk.. aku tak tau la plak kan kalo ada trek lain.

Alang-alang ada kat Yan,
nampak signboard Reakreasi Batu Hampar, dan Titi Hayun.
Punya la semangat nak g mandi-manda.
Tapi, sedih yahamatttttt...
   

Batu Hampar terbiar, langsung takde orang.
Semak-samun, pokok tumbang.
Hadoi.
Titi Hayun pom sama jek.
Facilities still ok.
Cuma air terjunnya dah tak santek, kotor, busuk.
Sedihnya bila tengok camtu..hilang seri.
Mana la badan-badan yang bertanggungjawab ni?
Lepas tangan pe????

Time nak balik tu,
singgah beli kura-kura.
 
Yeay~ I loike.
Sekor rm6.50 <-- murah la kan?
Boleh temankan baby ikan kat umah.
Baby ikan tu asyik termenung je lepas kawan dia ni mati.
Eii, aku yang nengok ni yang stress~
Haish..


Baby ikan yang suka layan blues.
Korang ada suggestion tak nak letak nama apa?


Okies,
Adios~
Selamat berhujung minggu.


Nota kaki : Menghitung detik untuk genap ke 4 tahun. 



7 comments:

muhamad hanif said...

wahhh..berjalan sakan niihh..waterpark sg petani tak g ? kahkahkah!

Si DauN CeRi said...

ermm.. namakan die bubu. tp ade 2 ekor ek? entah lah.. tak reti sgt nak kasi nama kat kura2.. selalu bg nama kucing je.. hehe

HonEyBuNNy said...

comeiinya kura2..suka sangat,...

nenek ila letak dalam bekas dia..kan ada jual kan...

yg nenek saudara ila lak,bila kura2 tu da besar,dia letak dalam besen ja...hehe...

najwa's said...

hanif : waterpark? ktne tuh? the carnival? hehe

si daun ceri : hehe bubu. okies jugak :) lg sekor?

honey bunny : aik, kura-kura ni akan membesar ke? haish, ingtkan kecik cmni jek. (-.-') hehe suka jugak, payah mati compared to ikan. :p

nelly said...

comelnya .
=)

dayah SnoW Heuka said...

haa namakan dia caca 1 marba 1.. gabungan caca marba :)) ekeke :P

cik azeya said...

comel. letaklah nama kiki dengan lala. hahah. (: