Tuesday, May 24, 2011

♥ nur kasih dan priest ♥

- assalamualaikum -


.: NUR KASIH THE MOVIE :.



ye, aku dah pegi tengok. dengan osmet sayang bucuk, Cik Adawiyah, Cik Madey <-- birthday girl, Kak Long & Ika. 
hehe walaupom aku tak tengok langsung drama dia,
aku paham gak la jalan citer dia.
Cuma mula-mula konpius, yang mana Aidil, yang mana Adam.
Pemandangan dalam citer ni i loike banyak-banyak.
Santek.
Pape pun, best la gak..dapat hangout together2 dengan besties.
Lap uols gegirl.
 




.: PRIEST :.


Aritu pegi tengok Priest. Dem, mula-mula tak tau citer mende nih. 
Tut-tut kesah si paderi lawan dengan vampire. OMG. (-.-')
Citer dia memang best, action best. <-- sebab aku suka action + thriller movie..muahaha.
Tapi, time melayan citer tu, aku doa dalam hati semoga akidah dan iman aku tak tergugat dengan citer nih.
Sesungguhnya hanya ALLAH Yang Maha Berkuasa ke atas sesuatu, bukan gereja, ataupun Tuhan lain.
Semoga ALLAH ampunkan aku jika aku berdosa tengok citer nih. 
   




Nota kaki : 

1) Ya ALLAH, bahagianya dapat recharge ESQ SC2 kat Politeknik Seberang Perai weekend lepas. Sedih plak bila masa tu cepat jek berlalu. Huhuhu..

2) Sian plak kat si kembar adik-adikku yang baru masuk u tu.
Sorang UiTM Penang, sorang UiTM Sri Iskandar.
Sorang demam, masuk wad, sorang nanges gile-gile nak balik umah.
Dua-dua tak penah berpisah, tak penah dok asrama.
Sabar ye sayang-sayang, semoga ALLAH permudahkan urusan kamu.
Amin.





5 comments:

Anonymous said...

best sgt la cite nur kaseh tu..layan tom2 bak lg besh(o_O')

muhamad hanif said...

AHHAHA kids, u know they are..


kahkahkah !

mykhalis said...

uihh..rajin betul melayan movies nie

nazirulhazwan~ said...

cite pirates of ceribian la best!:P

najwa's said...

anon : haha best gak pe. drpd kempunan nak tgk fast & furious.

hanif : sian adik2 aku tau. :p

khalis : yezza, sy memang rajin tgk movie, tak suka drama. :)

naz : yep, best! nak tgk jugak yang tuh. :)