Sunday, May 29, 2011

♥ makan @ puncak mutiara cafe, kg pelet ♥

- assalamualaikum -

korang penah tak melantak makan rabbit? rusa? itik? puyuh?

ataupun 

OSTRICH?

 sila bayangkan leher ostrich ini ditetak 14 dan dimasak sup.
sedap kan ?

Binatang-binatang ni korang boleh la rasa masakannya kalo pegi ke Puncak Mutiara Cafe, Kg Pelet, Bukit Mertajam. 
Semua binatang ni owner dia bela sendiri okeh. 
Siap ada bermacam-macam kandang kat sebelah cafe tuh.
Emm, pesanan khidmat masyarakat dari aku : sila pilih tempat makan yang agak jauh dari kandang untuk mengelakkan bau-bauan yang kurang enak. 
Cafe dia memang ceruk gilos. 
Tapi, dun wory..pasti tak mengecewakan. :)


Weols pegi waktu malam, melepak sampai ke pagi di hari bekerja. 
Heaven giler keje next day tu~

Aritu aku minum strawberi shake <-- tak best sebab ada ke patut dia bagi shake segera yang letak dalam bekas plastik ? Sangat hampeh.

Dan makan ni - roti arab + kari ayam kampung kaki panjang.


Akibatnya, diarrhea sepanjang hari. =p 
Tapi, sedap roti dia. I loike~ cuma, tang ayam kampung tuh, ku kureng berkenan. Aku tak makan ayam kampung. (-.-')

tak sure satay rabbit or what?

Cik Madey order love boat <-- mood mabuk chenta agaknya. Tapi, sedap! 


dan nasi goreng satay.


Mutiara mushroom sangat sedap & fresh. 
Bak baru dipetik dari ladang. 
Ngee~


Ataupun kalo korang nak kelainan, try la yang ni :-

Ostrich masak pedas - rm 27.90

Rabbit masak pedas - rm28.

Nasi Beriani Rusa - rm33.

Orang cakap, kambing grill dia memang superb. 
Tapi, maap.. aku tak makan kambing. Hehe.

Look great?

Ahaa~
Dah tu, meh ler ramai-ramai ke Puncak Mutiara Cafe, Kg Pelet ni.

Weols dah pegi. Buktinya ?? Zassss~

the only one jejaka from kelantan, Nik. :)

 Hahaha aku kejam ke tak? Sian adik manis ni, teringin benor~ =p

i love theyols dem much! muahahaha~

Perut kenyang, hati senang.. So, babai lah~


Nota kaki : Selamat menonton Mentor..



9 comments:

muhamad hanif said...

perempuan mmg kuat makan..



kahkahkahkah !

najwa's said...

@muhamad hanif

cis, hampeh!



weols tak tolak rezeki. lalala~ :D

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ada yang kata charkuetiau kg pelet sedap..

bila2 nk p try mkn area sini la plak hehe

missdicup said...

style kedai ni macam Kat Bandung :)

Anyway, I sedey lah Cik Najwa..u olls x ajak i pon..uhuk.uhuk

~(merajuk)~

najwa's said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

GK, next gathering kat sini la plaks. =p

najwa's said...

@missdicup

ala cayang bucuk dicup, uols kat mana time tu? tengah bizi kot.

maap la ye.. nanti2 kita ronggeng sesama lagi. :)

missdicup said...

i dok dalam bilik je u olss..

uhuk.uhuk.

najwa's said...

@missdicup

uhuk-uhuk sian dia. okeh, nanti nak jimba-jimba weols ajak, wajib ikut tau. ;p

soleh ksalam said...

Hari tu saya pergi, makanan dia sedap. Aku order Nasi Beriyani dengan Drumstick Kambing. Cepat serve dia. Ini ada gambar aku amik dari sana:
Puncak Mutiara Cafe