Monday, May 23, 2011

♥ aku, dia & facebook ♥

- assalamualaikum -

Ari khamis lepas, ada somebody kol aku kat lab.


Dia : Hello, bole cakap dengan Najwa Hazwani.

Aku : Yup, speaking..

Dia : Awak dulu penah keje HUKM kan?

Aku : Err, penah la jap praktikal kat sana. Setahun. Ni sape? Dari HUKM ke?

Dia : Takla. Tapi, saya kenal orang-orang kat HUKM tu.

Aku : Owh, ok. So, nape ye kol? Ni sape?

Dia : Eh, tak kenal ke? Seminggu yang lepas kat fesbuk, awak ada post tentang janji lelaki kan? Pastu profile pic awak, pakai tudung pink sambil buat peace tu. Kan?

Aku : (................blurr seketika. ) Err..ye. Saya tu. Nape ye? Ni sape?

Dia : Hehe saya Mr A. Kawan kat fesbuk tu. Gigih saya cari no fon awak tau. Mula-mula kol USM, diorang cakap susah nak cari nama Najwa Hazwani ni. Staff ramai sangat. Then, saya mintak sambung ke IPPT <-- (tempat aku keje, under USM..tapi, cawangan lain ) terus diorang bagi kat bahagian pengurusan. Saya cakap lagi, Najwa tu keje kat lab. Pas tepon tu disambung ke dua, tiga buah lab, baru saya dapat cakap dengan awak...

Aku : Errrrrrrrrrrrrrrrrrrr, yeke? Kat sini memang susah pon nak contact saya pakai no ofis.

Dia : Then, may i get ur phone number? Nanti senang nak kenal-kenal..
 
Aku : Blurrrrrrrrrrrrrr sampai petang. (-.-')




Nota kaki : 

1) Aku letak tempat keje kat fesbuk pun orang leh cari ye. Bahaya betoi. (-.-')

2) Kamu-kamu, tak payah la pakai phone ofis untuk kepentingan pribadi ye? Phone ofis saya sangat penting untuk doktor trace result patient.

2) Mintak-mintak la mamat tu tak baca entry nih. huh.


6 comments:

muhamad hanif said...

wahh ! gigih betul lah mamat A..

kahkahkah ! cuakcuak..

najwa's said...

hanif : hehe memang gigih. (-.-')

Fathiah Hamim said...

fuyoooo. usaha tangga kejayaan! :P

MarY_z said...

semangat nyee... haha. kalau mamat tu baca pon ape salahnye. A tu bukan Aizat kan? hahaha

najwa's said...

fathiah : LOL. berjaya la sangat. :p

mary_z : haha malu meh kalo mamt tu baca. ngee~ kalo aizat, tak payah gigik koling2 lab. :p

mad khaz said...

hahaha. bersemangat betol.

XD