Wednesday, March 2, 2011

♥ tempat strategik untuk letak mesin basuh ♥


- assalamualaikum -

Agak-agak korang, kat mana ye tempat yang strategik nak letak mesin basuh yang baru dibeli?

Weols letak kat kat sini, oke tak? 


[ kat tengah-tengah dapur. Stylo sket, ye dak? ]


hehe lantak la kan? Ekceli, plug kat tempat yang sepatutnya diletak tu rosak, tak boleh pakai. So, weols power puff girls ni ( aku, adawiyah, madehah - osmet sepanjang zaman) decide nak letak kat tengah dapur la. Sebab, boleh share plug dengan periuk nasi tu, dan sumber air ke mesin basuh tu plak, weols sambungkan ke paip kat luar. Hehe, amacam? kretip tak?

* nasib baik weols dok umah sewa, bedal jek. Kalo dah kawen buat camni, sure mak mentua pelempang laju-laju *

(-.-')


Kretip, kretip jugak. Tapi, ada kesah di sebalik kekreatipan tu. :) 
 
Nak tau?

-
-

Petang tadi, Cik Adawiyah ni basuh baju. Pastu dia terlupa plak nak letak getah air kumbahan mesin tu kat luar. Hehe klakar tul. Alamatnya, banjir umah kitorang. Dah la air mesin tu, masuk bilik dia. Hehe tido dalam kelembapan le ang yang oi...Bilik aku, alhamdulillah selamat walaupun dekat je dengan mesin basuh.

:) :) :)


[ dekat je bilik adawiyah dengan bilik aku. bilik madehah, jauh sket. ]


Ni statement dari adawiyah :


hahaha, gedik tak?

(^_~)


Okelah, pape pun, aku bahagia gitu dengan budak 2 orang ni. Sayang kamu-kamu ketat-ketat.  


♥♥♥♥♥♥♥


Nota kaki : sila abaikan bab-bab kekemasan umah kami!
(-.-')





13 comments:

Solihin Zubir said...

haha.. selekeh btoi letak mesin basuh kt tgh dapur.. heheh.. ;-p

najwa's said...

solihin : haha itu kretip + inovatif katanya. :P

efa said...

erk ada gak erk letak cmtu first time tgk ni huh huhu

~naddy~ said...

hehe! takpe, time bujang buat mcm tu takpe, klu dah kawen...sndiri mau ingatla.

najwa's said...

efa : haha LOL. tak penah org buat eh? :P

naddy : haha dah kawen, dah suruh incik somi tukar plug baru la. :P

Awang Hafiz said...

tu dia.. tengah2 alam diletaknya.. haha.

najwa's said...

awang hafiz : haha di tgh2 alam tu je yg strategik. :P

pizet said...

nasib la barang x byk nak buat keja macam tu...hehe

najwa's said...

k.pizet : hehe umah akak besaq la..luas gitu, byk space. umah weols sempit. (>_<)

adan said...

hahaha... kreatif la sangat.. hahaha.. gelak guling2 gak.. nasib baik rumah sewa kan..

nelly said...

wah ..betul2 strategik ..:D

nurhafizin amin said...

haha. tak pernah tengok pun mesin basuh tengah2 dapur. lawak2.

najwa's said...

adan : hehe gelak tu sila cover mulut, jgn nganga luas2.. :P

nelly : kehkeh.. :P

nurhafizin : hehe diam2 tau, jgn gatu org.. :P