Monday, March 14, 2011

segmen BEN ASHAARI soal cinta

- assalamualaikum -

Arini aku gedik-gedik nak join segmen Incik Ben la. Segmen cinta gitu. Hehe :)


  1. LELAKI pilihan anda ?
    -
    Semestinya yang beragama, dapat membimbing aku ke jalan kebenaran-Nya. Pastu biar la sedap mata memandang, nsem walaupun aku tak lawa. Biar ada kerja yang menjamin masa depan, bukan keje main guli je. Yang paling penting, mesti TEGAS, SETIA, SAYANG AKU, dan TERIMA AKU SEADANYA. dan jugak yang ngam kalo bab-bab merepek dengan aku. :)

     
  2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
    -
    Hehe seksi tu satu credit buat lelaki. Aku suka je yang badan mantap2. Aduh..rasa gedik gitu bila dapat tido kat dada dia (ni aku berangan okeh! kalo dah kawen la). Seksi pada suara - tegas! 

     
  3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? 
    -
    Sikap seseorang itu subjektif. So, aku rasa depends on jenis mana perangai lelaki tu sendiri. Aku penah jumpa both, lelaki yang sebelum memiliki cinta, dia macam tak bape nak berkorban sangat, dan selepas memiliki cinta, dia berkorban banyak! huhu~ thats my abang sayang. :)
    Dan aku penah jumpa gak lelaki yang sebelum memiliki cinta, beria bukan main. Dah dapat, endah tak endah jek. So, for those like this, say bye-bye~ cukup sekadar berkawan. :)

     
  4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ? 
    -
    Emm, aku tak rasa aku setabah sesape yang bermadu tu. Huhu, nauzubillah..mintak jauh la. Aku bukan nak menolak sunah, tapi, rasanya takut bertambah dosa kalo aku bermadu. Takut hati ni tak ikhlas menerima pompuan lain dalam hidup. Kang tak pasal-pasal dok tanggung dosa free.


  5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ? 
    -
    huhu, slow talk to him. Dan tanya dia, nape dia mesti cari pompuan lain? dan adakah dia masih sayangkan aku. Kalau dia sayang, aku akan cuba nak pertahankan cinta tu. Kalo tak, redha..


  6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
    -
    Both! Depends on diri seseorang tu sendiri.


  7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 
    -
    Both jugak! Depends on diri seseorang tu sendiri. Tapi, kalau kita tengok, makcik-makcik yang kematian suami tu, jarang plak nak kawen lain. Kalau pakcik-pakcik, laju jek cari pengganti kan? Ntah la..maybe sebab lelaki ni pikir dia tak boleh hidup tanpa pompuan yang uruskan hidup dia kot. :P


  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
    -
    hahaha..zaman kat u dulu, YES! sangat-sangat. hehe, agaknya time tu, darah muda yang hot. panas membara gitu. Nasib baik la dapat dia penyabar orangnya. :P
    Sekarang, cemburu aku bertempat la. Dah boleh dikawal dengan BANYAKNYA. Yang penting kepercayaan. :)


    Nota kaki : Okies, dah banyak aku merepek ni. adios~

    (^_^)


16 comments:

mykhalis said...

semoga bertemu dngan jodoh yang secocok..kalau dapat suami dada tali gitar redho jerla ekk

missbby said...

hai..salam ziarah dari blog en ben..huhu..masing-masing ada pendapat sendiri kan..:)

Sunah Mohammad said...

jangan la tolak saya....(sunah) hahahaha~

muhamad hanif said...

hohyh,,,nak yg tegap jee..

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

mas.saari said...

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!

pRiNCe said...

Prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...n jmputla bce info mnarik tentg kecantikan tubuh badan...

Mamaleesya said...

salam satu cinta

http://diarialeesya.blogspot.com/

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

miss husna said...

seksi lelaki terlatak pada suaranya yg tegas...waw!

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

semuanya saya ada tau :P

Diari-Selebriti-Mama said...

slmat bknalan.
singgah dari segmen BA n terus follow kamu najwa ^^

tegap baru rasa selamat

jom baca pendapat kls pula

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

wanythyra. said...

WaA , mantap sis :)

solo molo said...

jejalan di petang yg hujan...kalo nak rasa kek c0klat ngan cupcakes, b0le singgah di downtown cheras malam nnt...

NiSha said...

salam singgah dari blog abg ben..
cool entri...
http://heandsheloves.blogspot.com
>NiSha<

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Pandangan yg sgt menarik :)