Tuesday, March 8, 2011

♥ sakura malaysia ♥


- assalamualaikum -

Malam ni aku nak jamu mata korang dengan bunga sakura Malaysia. 








sumber gambar : kawan baik yang cun, Nurul Sharinie sayang.. 

-
-

Haaa, amacam? Santekk kan? Truly in Malaysia. Kat mana? Bertam Indah, Penang. :) :) Tempat aku tu.

Sekarang ni musim panas kot (tak sure sebab kadang-kadang ujan lebat), pastu pokok ni mula la kuarkan bunga-bunga yang cantik bak sakura. Sejuk mata memandang tau. Pegi keje pagi-pagi, fresh je rasa.

Sampai sekarang aku masih tertanya-tanya apa nama sebenar pokok ni ya? (-.-')



Nota kaki : Entry ini khas untuk si comel, Sunah Suka Sakura sebab dia suka bunga sakura. Tak dapat bagi yang betul, made in Malaysia pun, ok la kan sunah?  :) :) :)


♥♥♥♥


19 comments:

Arpiiz said...

eh, pokok ni pun ada kat depan rumah saya..^^

sarah mohamad said...

cantekkk nya. tak sangka dapat jugak tengok view sebegini dekat mesia. tak perlu pergi jepun dah, just terbang ke penang sajoo. teeheee

wanythyra. said...

WaA , subhanallah , ade juga ka Meysia .

cikcahya said...

cantik yew. sy baru taw ingt kt jepun jew. hehe

Solihin Zubir said...

cantiknya.. pokok apa ni eh?

Sunah Mohammad said...

hehehe...kat sini pun banyak pokok ni...kalau musim dia, penuh jalan raya dengan kelopak2 bunga yang gugur..tak ingat nama dia...

siyes cantekkkk la sayang~~ ;)

Anonymous said...

mcm di edit je dlm photoshop??

Heidi Shafiq said...

dasyat la dorang tanam pokok ni.. :D

mykhalis said...

memang ada rupenye pokok nie..mmg lawa sangat..cuma kalau hujan lebat 1 mlm je dah habis..huuuu

~cahaya~ said...

subhanallah!..terapi terbaik untuk mencari kedamaian..;)

nora said...

wow
speechless

ENTRY HOT : Senyum ^_^

Ujang9897 said...

lor..igtkan kat korea...bestnya penang

kay_are said...

cantik!! tapi katne ni ye?

kay_are said...

owh.. kat penang rupenye.. tapi katne lak bertam tu.. @.@

najwa's said...

hehe bertam indah tu nama tempat kat penang ler.. :P

najwa's said...

anonymous : hep, xde photoshop2 la.. :P

kamu-kamu si kiut-miut semua : memang santek!! :)

Arai Utan Ujan said...

Pokok tekoma

Arai Utan Ujan said...

Pokok tekoma

Mohd Izan Mohamed Asmayatim said...

tabebuia rosea