Saturday, March 19, 2011

♥ kempen stay healthy for life, USM ♥

- assalamualaikum -

3 hari aku menghilang sebab pegi majlis kawen-kawen sambil menghabiskan saki-baki duit kat kelantan. :) :)

untuk kak ema dan abg mizi :-

selamat pengantin baru..
semoga kekal ke akhir hayat..
amin~
:) :)

***********************************


arini hari sabtu, sepatutnya hari cuti. tapi, aku saja menggedik nak keje. :) takdela..ekceli aku menjayakan kempen 'STAY HEALTHY FOR LIFE' kat USM Penang tadi. aku jaga booth 'cancer speciman exhibition' kat Dewan Tunku Syed Putra. mula-mula cuak takut orang tanya banyak-banyak sampai tak reti nak jawab. tapi, okela kan? belajar dari pengalaman~ :) takdela susah sangat pun jaga booth cancer ni.


abaikan aku yang bermata sepet dan berpipi tembam di pagi hari. memang lazimnya pagi-pagi aku begitu. (-.-')

-
-

soalan yang selalu orang tanya : -

~ eh, ni organ manusia betul ke ni?
--> yup! ni organ betul. :))

~ wah, besar ye thyroid ni? tak boleh imagine camna besar camni ada kat leher.
--> hehe yela, tak takdir sakit camtu.. swelling, membesar la..bla bla bla.. :))

~ eh, ni cancer stage bape ye?
--> ni memang dah teruk la. sebab dah memang kompem carcinoma. :))

~ eh, nape cancer cervix ni ada dua?
owh, cancer ni ada banyak jenis. ada adenocarcinoma, ada squamous cell carcinoma..bla bla bla.. :))


hehe oke, sebenarnya ada jugak jawapan merepek yang keluar dari mulut aku ni haa..
opsss..sorry uols..

:laugh:


Nota kaki :

1) terasa seronok plak berkempen. :) hope theyols panggil lagi.

2) badan terasa bagai dipam-pam oleh manisan sebab kelantan banyak sangat makanan bergula. (-.-')

3) esok nak pegi recharge ESQ basic training kat UiTM Penang.

4) terbaca sesuatu yang menginsafkan tentang 'menutup aurat, bukan membalut aurat.' :(



7 comments:

coffee said...

gile... tu organ betul ke..(aku lak tanye)... ishk2 ko duk situ tak bau busuk ke ngan organ tu (aku tanye lagi)
macam mane ko hafal name penyakit tuh? x terbelit ke lidah tu?? (aku sibuk bertanya lagi).. ha jawab jawab..

najwa's said...

haha ponat nak menjawab ni ha.. :P

takde busuknya pun, kan dah diawetkan dlm jar specimen tu.

hafal? takde pun. dah siap2 tulis kat depan specimen nama penyakit dia. :P

haha lidah aku lembut la..xde belit2.. :P

wanythyra. said...

waa , p bkempen . berhadapan ngn owg ramaiii .

lisa said...

berkempen ergh memang best cuma tak berpeluang nak join :} belum masuk U lagi :}

adan said...

lepas baca entri ni terasa pulak yang aku ni tatao pape sal organ2...
kena banyak belajar lagi ni.. hukhukhuk..

tak geli ke dengan organ2 tu..

azi nur said...

eh kaser servik ke tu..baru tau ade berjenis ek...

najwa's said...

wanythyra & lisa : hehe yup! best jumpa orang ramai. :)

adan : hehe tak geli dah, sebab dah biasa kot.

azi nur : a'ah. ada banyak jenis kanser tu. :) ada yang merebak, ada yang tak.