Monday, March 21, 2011

♥ kejadian supermoon itu indah ♥

- assalamualaikum -

baru-baru ni kan (19/3/2011) ada kejadian 'supermoon'. korang sempat tengok tak? aku tak nampak la bulan yang cantek tu sebab penang gelap, nak ujan..bulan dilindungi awan. takde rezki la tu kan? hukhuk..


Apa itu kejadian 'supermoon'?
-
Fenomena dimana bulan akan mengelilingi bumi kita dengan jarak yang dekat dari biasa. Dikatakan Super Moon akan berada 221,567 batu jauhnya dari bumi. Apabila Super Moon terjadi, kita akan nampak bulan tuh menjadi besar dari kebiasaanya.
source here.

.Pictures of Supermoon from Around the World.

The Rockies, Colorado.
Logan Airport, Boston.

London, England. 


 
Vina del Mar, Chile.
Lillburn, Georgia.


Miami, Florida.
El Paso, Texas.


nak banyak lagi gambar kat sini : beautiful pictures of supermoon 
 

Nota kaki : Subhanallah, maha suci allah. Cantek kan? Allah maha kuasa.

(^_^)



17 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

nmpk2!! memg cntik..trg dr biasa..wlopun tk bsr cm yg ada dlm gmbr ne.. ^^ memg indah ciptaan ALLAh ;)

Ikram said...

cantiknya

FariehanIbrahim [LBC] said...

xsempat nk tgk pommm, wuwuwuu
tp de blogger amek pic kt malaysia. chantek gler kan! >.<

subhanallah~~ ^^

fadhdeela said...

mak aiii cantek giler!! xtgkk la supermoon..rugi2!! Kuasa ALLAH smua nyer :)

Meh singgah: Bisul ohhh Bisul!!

syAfA said...

mekaseh berkongsi sumber..=)

najwa's said...

yup2! cantek sangat. :))

comel : wah2, teringin jugak nak tgk yang kat malaysia tuh..

mykhalis said...

giel romantik kalau ajak orang rumah tengok beruda atas bukit nie..

latest entry di blog khalis : tutorial wat link dalam komen camni..cam yg korang baca nie

adan said...

sye pernah tengok bulan macam ni.. tp time tu kecil lagi.. sgt cantik.. besar owh.. serius.. besar dan warna oren..!

lisa said...

cantiknya bulan. oren oren. hee first time tengok :)

syufaa said...

cantek nye ciptaan Allah swt! syufa tgk tp yg kecik je..huhu..

**nak coklat boleh order ye! :D

azi nur said...

subahanallah...indah sangat!

zuneta said...

cantiknya...nampak jelasnya...

Anonymous said...

owh..time org p camping ritu nie..bulan xla nmpk besaq sgt tp terang bkn kemain

Nurulbadiah Lai said...

mashaallah..


kagumm

syuwai said...

subhanallah! memang cantik!

p/s anda dijemput untuk join my first GA tau ^^ http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/ga-lets-go-green-save-earth.html

JuAn NaSir said...

subhanallah!! cantik!

Solihin Zubir said...

subhanallah.. sgt cantik..
jeles tgok bulan diorg lebih besar drp bulan kat sini.. heheh..