Friday, March 11, 2011

♥ clumsy? huh. ♥


- assalamualaikum -

Hari ni ari jumaat yang mulia lagi deberkati. Tapi, hari ni aku sangat seleweng (bahasa perok le teman rase). My labmate a.k.a housemate Cik Adawiyah tu balik kampung lagi. Bos lak pegi meeting. Lab alone la aku arini. Keje plak menimbun. (-.-') Mau kelam-kabut nak buat itu ini. Dah la arini rehat panjang. Tetiba rasa kejap plak pegi keje. (hikhik suka sebenarnya.. :p) 


Petang tadi, aku dengan jayanya telah menumpahkan alcohol atas lantai lab aku. Tak banyak, satu beaker jek. Huh, terpaksa jadi cleaner plak. (-.-') Aku memang camni, clumsy! Ekk, jangan gtau laling sayang ye. Kang turun plak hantaran aku.


Pastu time kalut-kalut tu plak si budak busuk masam tu asyik kol jek, tanya details pasal nak renewkan roadtax aku. Dah la suka nak main-mainkan aku. Tengah hujan lebat, dia suruh aku behenti kete, suruh tengok kat luar roadtax tu mati bila. Paksa rela tau tak. Memang nak kena sekeh ini budak. Pastu, cakap duit tak cukup la. Hadoi, aku dah ready nak pegi bank dah..tut-tut dia cakap suka-suka je nak buat aku cuak. Sepak laju-laju nak, budak busuk?? Debush! 


Pape pun, makaceh kamu buatkan roadtax kite. :)) :)) 
Auuww, tak payah penat-penat nak pikir mende remeh camni. 
Bestkan bila konon-konon jadi princess? Sume orang layan je.............. :p 
Sila jangan muntah ijo.


Tadi aku balik awal 15 minit je time lunch. Yela, bos dah kuar dulu, takkan aku nak tercongok lak dalam lab lagi kan? Tapi, rupanya time tu la jugak ada sample sampai. So, takde sape received. Huh. Si doktor pun sama. Celah tu jugak datang nak validate result. Tapi, aku dah selamat melantak nasi kat umah. Hehe kesian diorang. Err, hope takde sape report kat big bos perangai buruk aku arini. :((


Insyaallah tak buat lagi untuk minggu depan........sebab minggu depan aku cuti! Yahuuuuuuuuuuuu.. :)) :)) :)) 

Minggu depan-depan lagi tu, tak tau le kan camna. 





Nota kaki : Berkira-kira untuk buat oncall weekend ni untuk menyiapkan apa-apa yang perlu. 

Walau seleweng camna pun aku ni, aku tetap suka keje aku dan tetap suka tempat keje aku. 


Peace. (^_^)



5 comments:

sekamar rindu said...

salam....

tak banyak satu beaker?..

nasib baik yg lain2 tak ada..

kay_are said...

lawak je cite ni.. leh lak tumpah alcohol kan? bahaye ke tu? bukan ke alcohol leh terbakar?? ish ish.. len kali ati2 =)

nelly said...

Lawak seyh ..gelak2 nelly ...

Rie said...

bagus la suka kerja sendiri
rie dah nak berhenti keje dah pun
sbb tak seronok dgn kerja sendiri
so, bersyukurlah dah jumpa apa yg disukai :)

najwa's said...

sekamar rindu : hehe beaker kecik je yang.. :P

kay_are : hehe boleh. tapi, kitorg kat lab, banyak sangat chemical yg bahaya sampai alcohol tu boleh buat main2 jek. sila jangan tiru!! :(

nelly : eh, eh..jgn gelak luas2.. :)

rie : ala, sume keje susah. ada banyak kerenahnya. tp, ikhlaskan hati la buat keje, dapat pahala.. okies, selamat jumpa keje baru ye? :)