Thursday, February 24, 2011

♥ nak join gunung bintang trip tak? ♥

- assalamualaikum -

Korang, aku nak sangat pegi hiking lagi.
Lama dah tinggal kot..dekat setahun dah.
Ni ada event baru. Aku maseh cari orang untuk join sekaki. Aku xde geng.
Sapa-sapa berminat, jom ler..




Location : Gunung Bintang, Sungai Sedim, Kedah.
Time : Saturday, March 5 at 7;00 pm - March 7 at 10:00 pm.
Organiser : En Sungai Sedim - 0173727965
Pesbuk event : Gunung Bintang

Pendaki @ 1st timer boleh join.

TERBUKA kepada yg sihat dan Fit .termasuk beginner.
sabtu, ahad, isnin
3 hari, 2 malam.
Yuran RM50 tidak termasuk makan dan permit
Minimum 10 peserta.

Tentatif program :

Jumaat

0600 solat subuh di Sungai Sedim
0630 Breakfast di warung kg. sedim
0730 Bergerak ke trail head
0830 Start trekking
1230 sampai Waterfall dan terus lunch dengan lunch pack ( tiada masak2 )
1300 Resume trekking
1700 sampai ke Campsite Bunian . Solat Jamak/ asar di sini

-

sabtu

0530 start trekking if wanna see sunrise
1000 start trekking if dun care about sunrise
1400 came down from summit. arrive at campsite

option 1- stay here tonight or
option 2- Go down back to waterfall

-

ahad

1000 trekking keluar hutan
1400 everyone safely arrive carpark.

-

Nota kaki : Harap-harap kali ni aku dapat la pegi.
(=_=')





20 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah bestnya...

nanti2 la kufikirin ahaha..

**sticky post? amik edit post>edit entry mana yg nk wat sticky post tu, cari kat bawah entry tu post option pastu adjust tarikh

cthnya: 2/13/11 (tarikh asal)

nak buat sticky post smpai 20hb misalnya so edit 2/20/11

orait?

aurikelsan said...

best2x..tapi dah bertahun-tahun tinggalkan xtvty mcm nie..badan pun dah xfit lagi sjk keje nie

ch!natsu said...

jauh sgt.. sobs~

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! best gler kot,
tringin nk hiking lgi. T_T
tapi jauh sgt lar, wuwuwuu

AkUr0 Chan ^^, said...

najwa~agak2 tuh bila plan nk p?hahaha..0rg kna stat j0g blek nih..tk0t nati semput..

tomato said...

wah~mcm best .. tapi tak dpt join kot .. transport tak dak .. duit pon tgh sedih sikit..huhu

najwa's said...

GKSB : hehe skrg ku da upgrade post editor. baru leh wat sticky post. :) makaceh ling.

AURIKELSAN : jom excercise balek! :)

CH!NATSU : ala... :( sob3..

COMEL : ada jodoh, kita ketemu d'lain event ya syg :)

AKUROCHAN : sebulan lagi. :) jom..

TOMATO : xpala, next trip oke? :)

nelly said...

wah ....bestnya !!!

MAKCEK bukan NENEK said...

perghh cam best nih . boleh bawak family tak ? best nih dah lama tak pergi hiking dan mandi sungai . heheh

najwa's said...

nelly : best :)

makcek : hehe kena tny tuan penganjur. :)

Solihin Zubir said...

pergh! menarik gak ni.. mencabar! heheh.. tp sy gayat.. huhu.. ;-p

aima in luv said...

bestnya.. mmg minat xtvt cmnie.. tp tarikh tue aima ada class... sorry ea.. kim slm spe yg join k... take care

mimie said...

cam besh jew. tp stamina low.huhuhh~

udin said...

hurm.. menarik gak.. kena pikir lu nak join ka tak.. hehe.. ;)

diana eliza said...

ala~
awatnya bulan 3
dah la lma x pnjat2 ni..
xcuti la time tu..
aayyooo~

sahromnasrudin said...

awak minat erk panjat gunung?? bagus aktiviti cenggini..riadah yg sihat

cika said...

wahh cam best jek..

Admin said...

sedimmm.. haha, dekat ja dengan umah gua :)

a n a s t a s y e a said...

Tapi tak boleh ikut la .. Lain kali ye! =)

anastasyea's latest post .. Video & Gambar Gempa Bumi di Christchurch, New Zealand

ADAM said...

for those yg kata :
ada kerja/ clas : dah reschedule - 2,3,4 April 2011

tak fit : sekarang , ada masa utk build up fitness

tak ada duit : emm... worth it ! kumpul sehari RM2.50

jauh sangat : bukan sampai africa pun!