Monday, February 14, 2011

♥ cabut gigi itu saket macam nak beranak ♥

ye, cabut gigi itu saket macam nak beranak!

oppss..itu tipu! 
macam aku penah beranak je kan? debush. (-.-')

Arini, gigi geraham aku, no dua dari belakang telah selamat berpisah dari kawan-kawan dia yang lain.
Sedih, sayu, pilu.. tak sempat buat farewell party untuk dia. huhu.

Sebenarnya, gigi tu dulu dah penah buat RCT (root canal treatment). Doktor suruh habiskan ubat yang dia bagi tu (CLAVOMID - antibiotik). Aku ni plak jenis rajin-cipan malas tahap gaban nak makan ubat. Aku makan sebiji je dari 30 biji yang doktor suruh wajib habiskan tu. Lama-lama gusi sebelah gigi tu mula bengkak..tapi tak saket. So, aku maleh ler nak jumpa doktor balik.
Tapi, makin besar plak bengkak dia. Takut melarat. Aku pun g la check. Tengok-tengok gigi tu dah tak dapat diselamatkan lagi dah. 




Waaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :'( :'( :'( 
mau nenges guling-guling aku bila doktor suh cabut jek! 

Time nak cabut tu, aku siap jerit + nanges dalam bilik tu. Sumpah aku takde niat pun nak nanges. Tapi, tak sedar air mata kuar. Nak buat camna, saket sangat. Sampai terangkat badan aku doktor tu cabut. Disebabkan aku tak reti dok diam, akar gigi tu patah kat dalam gusi. Punya la sadis bila doktor nak korek amek akar gigi tu. Pakai scissor. Gila sakit! Last-last akak nurse bagi MC jah. Terus suka. :) :)

Kadang-kadang, aku ni bajet je berani. Konon je. Ingatkan bila dah biasa pegang surgical apparatus ( blade, scissor, forceps ) tu, aku ok je. Aku berani je kalo nak potong-potong nenen orang. Kalo tak caya, Korang belek sini. Bukti bergambar lagi tu. :P 
Tapi, kali ni, tengok alat-alat nak cabut gigi tu pun aku dah gigil. Hampeh sungguh! (>_<)

Sesungguhnya, aku tak setabah yang ku sangka. Bleeding sampai petang. Mau kebuluran aku tunggu stop bleeding nak makan nasi. Tapi, alhamdulillah, nasi menten habih sebungkus. (^_~)

Oklah, selamat menyambut maulidur rasul semua. :) :) Marilah berselawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. Semoga mendapat syafaat darinya.



Nota kaki : Insap, pasni nak sayang gigi ketat-ketat. Gigi itu harta berharga okeh. Agak malu bila gigi dicabut pada usia awal 20-an. Haish.



4 comments:

kinN~ said...

sakit gigi ye..kesian nye..hehe ;)
kin lak gigi bongsu baru tumbuh.hee

najwa's said...

me too kin. gigi bongsu ni pun baru nak tumbuh jugak! double saket :(

Mama2Q said...

awal 20an erk? bukan lewat 20an ker...
Akak aritu sesaja jer gi cabut gg bongsu tu, takde sebab apa pun, tp sbb nak rasa camner gg dicabut..ahaks...memang saket...tapi beranak lagi saket la weh...

najwa's said...

mama2Q : haha cess, ai muda tra tang tang lg oke.. :P
ekk, cabut saja2? ok..(-.-')