Sunday, January 23, 2011

♥ season of the witch ♥

Semalam, dia janji nak belanja tengok wayang.
yeay! :) :)

Pas balik keje je, terus meronggeng kat JUSCO. Mula-mula aku request nak tengok KHURAFAT. Maklumla, ramai yang dok pot-pet-pot-pet ngn citer ni.

Tapi, apakan daya..dia tanak tengok citer melayu. Dia cakap, kalo nak tengok, beli jek CD lima-hengget. Eiii, geramnya. (>_<) Camna la industri perfileman kita nak maju? Haish, emo plak aku. Peace. :)

Pendek kata, aku terjatuh-cinta ngn Nicholas Cage kat cinema tu, terus aku pilih Season Of The Witch. Siyesly, aku memang suka-tahap-gaban kat Nicholas Cage. Sume citer dia BEST!! Action, thiller.. Ahaks..great! :) :)

Jom usya Season Of The Witch :




1) Starting citer - Ekkkkk, memang terkejut la aku. Kepercayaan untuk menghapuskan witch ialah dengan gantung-sampai-mati dan humban diorg kat dalam sungai. Pastu angkat balik mayat tu. Huh,memang saspen-habih. Credit for it! :)

2) Pertengahan citer - Agak best bila ada konflik antara paderi vs witch. Saspen gak, taktau sape yang betul. Witch tuduh paderi yang jahat. Paderi plak nasihat jangan pecaya cakap witch. Aku gerun tengok muka sinis-jahat witch tu. (=_=')

3) Ending citer - Berlakulah adegan yang sangat2 tak disangka. Ku sangkakan cempedak, rupanya nangka.. (>_<)

Korang nak tau ape endingnya?? G la tengok sendiri..

hehehe :D :D

peace

4 comments:

Farra Wichi said...

cter nie best . . suke part last tu . . ade plak witch tu jd setan . .

p/s : nme kn filem nie " season of satan" jela . ahahah

najwa's said...

@farra : hehe ye, suka jugak! :) tp, sedey nicholas cage mati. :'(

Farra Wichi said...

tawu tape . napela hero leh mati :(

anamizu said...

aah baik namekan "season of the satan" je..hik3

cik ana pun belom tgk lg khurafat..ngeee~~~


recent post : |suke ke word verification???|