Tuesday, January 25, 2011

♥ menarilah dan terus tertawa..thanks babe ♥




Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga

Bersukurlah pada yang kuasa

Cinta kita di dunia

Selamanya…

Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau ini kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita..

Nidji - Laskar Pelangi.

==========

Wah, feel much better arini. Senyum, senyum, senyum. :) :)

Kenapa?

Kerana sekarang aku belajar kita harus bersyukur walau apa pun yang terjadi. Kadang-kadang kita tak mendapat apa yang kita harapkan. Tapi, think twice. Mungkin dari sudut lain, ALLAH kurniakan sesuatu yang sangat bernilai buat kita. Jadi, kenapa harus pikirkan menda remeh tu? Kan?

Ye, manusia mudah lupa akan nikmat Tuhan itu. Aku pun. Bila datang ujian sket je, terus melenting, meroyan, bajet macam kita je yang betul. Tak puas hati dan merasakan hidup ini tak adil. Astaqfirullaha'zim.. :( :( Kita tak sedar yang ALLAH tu dah berikan lebih dari cukup untuk kita. Masih mampu bernafas, menikmati alam, dan berpijak di bumi pinjaman-Nya ni.

Jadi,

Menarilah dan terus tertawa.. walau dunia tak seindah syurga,

Bersyukurlah pada Yang Kuasa..

:) :) :)


Nota kaseh-sayang :

1) Thanks buat korang yang support aku. Muahhh banyak2.. ♥ ♥
Madehah, Fazreen, Qeen, Nurida, Nolie, Fariehan, Abdul Farique, Alia Shahira, Elly & Emmy, Nora, Amni, Mary..dan sume yang tinggal msg kat shoutbox.. :) :)
Cik Mary, ni bukan masalah kawan2, family, atau boipren la. Sayang 'ehem' ketat2 jugak tau! Oke, itu dah start gatai. :P

2) Telah selamat men'deactivate'kan akaun fesbuk. Rasa lebih tenang tanpa fesbuk. Ahakkss, dont miss me! :D Tapi, tak tau le sampai bila boleh bertahan. (>_<) Rindu-rinduan dah ni.

3) Alhamdulillah, immunohistochemistry stain berjalan lancar arini. Hopefully big bos + incik doktor tak komplen. Amin.

4) Bertambah bahagia bila dia dah mula oke dengan aku. Senyum je, tanak lompat guling-guling dah. :) :)

5) Dan mendapat berita gembira malam ni. :) :)

Alhamdulillah ya allah. Ku bersyukur atas ujian-Mu ini. Kalau selama ni aku leka, lalai, lupa pada Yang Esa..tapi, ujian ni merupakan satu nikmat sebenarnya untuk aku mendekatkan diri pada-Mu.
(^_^)

♥♥ peace ♥♥

..nah bunga untuk korang..

(^_^)

10 comments:

alia shahira said...

alhamdulillah :) semua dah oke eh? oke la tue! xnak sedih2 lagi,

banyak dekadkan diri kat ALLAH :)

^.^

najwa's said...

thanks sayang. :) :)

fazreen tan said...

alhamdulillah..
no big deal lah..hahaha
kita nie sume saudara...

Anonymous said...

i konfius yg no.4 tu??..

najwa's said...

fazreen : makaceh ling :)

stalker : ala, kamu ni..ape yg konpiusnya? nothing la. mula nak persepsi la tu. (>_<)

FariehanIbrahim [LBC] said...

lgu laskar pelangi tu best kn,

yaaa, mcm tuuu lar.
tenyum2, alalaa comey jerk! xD

psst; Allah bgi ujian tnda dia syg kt kita. =)

nora said...

jum menari sama-sama

lalallalalla


Cinta kat Salah Orang??

dinsblog said...

ramai pulak yg dah men'deactivate'kan fesbuk masing2.

DKosongLapan said...

bagoihhh ingat mengingat sesame kite niii

najwa's said...

@fariehan : yup, comel. :)

@nora : lalala~~

@dinsblog : lebih tenang tanpa fesbuk. :)

D_08 : ye ling :)