Monday, January 10, 2011

Ahhhhh..nikmatnya bercium!

Assalamualaikum readers.. :)

Bosan2 time lunch kat tempat keje ni, aku belek2 la majalah Naruto, RAPI. Ada la sikit tips yang aku nak share. Lets check it out~~

.: SERONOKNYA BERCIUM! :.


Korang suka bercium tak?? Ataupun bahasa omputihnya kissing?? Atau bahasa glamernya comolot??

Oppss..soklan ni untuk insan2 yang dah berkawen ye.. Belum kawen, jangan gatai!!! HARAM.....

Apa seronoknya bercium ni??



:) Dapat mempamerkan kasih sayang.
Suami kepada isteri, ibu kepada anak, tok kepada tokwan..dll.
-
-

:) Dapat melegakan tekanan jika kita bercium dgn orang yang kita cintai..
hehe suka. Suka. :P
-
-

:) Ciuman bibir dapat mencegah kerosakan gigi.
Yeay!! Betul ke?
-
Setelah makan, mulut akan dipenuhi dengan air liur dan larutan gula yang mengandungi asid.
Asid ini akan menyebabkan kewujudan plak gigi.
-
Pakar pergigian dari Kesatuan Pergigian British, Dr. Peter Gorden memberitahu ciuman merupakan cara semulajadi bagi menghilangkan kekotoran yang ada dalam mulut.
-
Ciuman akan mendorong air liur mengalir dan menurunkan plak ke tahap normal.
-
-

:) Bonus ciuman : Mengelakkan penuaan!!
Kerana bila kita bercium, otot pipi kita akan ‘bersenam’! :P
-
-


So, tunggu apa lagi, jom bercium!


Nota kaki : Sila cium orang2 yang halal je ye.. Yang haram tu, cepat2 la halalkan.. :D

17 comments:

Anonymous said...

hehe..tibe2 teringat kisah lame i ngan awek i kat bertam dl2

Cik Eka said...

hehehe..suka nota kaki tu..tq for dis info

mijae said...

the world is just awesome hahaha

Wahida Nasution Thakhrim said...

cium bantal busuk aje la buat masa ni.. hu3

Johari Hamzah said...

huhu.. xleh nak bercium lgi.. takde yg halal lgi.. :)

fariehan ibrahim said...

pergh! nie yg wat ase nk kawen cpat2 neh. haaha! :PP


p/s; nti buang lar word notification tu er dear. :)

eiysya zasya's said...

cium teddy bear je laa dulu.. hoho~

btw, amik award nih ea.. =D
http://ceritasyarafina.blogspot.com/2011/01/award-comey-lotey-untuk-kawan-kawan-aje.html

kinN~ said...

tak sabar la nak kawen macam ni. ekekeke. *kidding* ;p

Fatin Athirah said...

sensed r najwa...bdk bwh umur mana leh syok2 cium ni..

omurice said...

wow...banyak jugak kelebihan yea...kalau sama jenis camne?????????

kOtAk^mAgiKa said...

comel betol entri ni..tersipu2 saya..hehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa entry nakal tapi menarik.
good good. lepas ni nak cium semua kawan ppuan laa. boleh?
muahahahaa.

Syarni Farida Shukri said...

word comolot tue comei, haha XD

farah wahedda said...

ALAMAK! sy tak kawin g. hehe..nmpknye sy kne cium dengn kucing la dulut ye hehhehe

cik azeya said...

tibe2 rase nak kahwin. sekian terime kasih. haha.

mj said...

hehehe.. berdiri bulu roma... nasib baik dah kawin

chemay said...

nak kahwin. nak kahwinn..
hehe
*gatai*