Monday, December 20, 2010

Kempen Cover Your Aurat :)


Ari isnin yang mulia ni, aku berbesar hati menyahut KEMPEN MENUTUP AURAT yang di tag oleh Cik Mary.. :) Thanks laling.. Sory dah lama baru nak buat entry ni.. (>_<)

Frankly speaking, aku hanya insan biasa yang tak sempurna. Kadang2 terlupa, terleka dengan keindahan duniawi.. Perlukan bimbingan dan tunjuk ajar. Maseh perlu diingatkan tiap waktu dan ketika..

Oke, back to da topic :-

.: MENUTUP AURAT :.

Jangan kata korang, aku pun sama, tak menutup aurat dengan proper. :(

Kadang2 kita terus je membeli baju ke suar ke, yang hanya nampak cantik di mata kita tanpa pikirkan title kita sebagai seorang muslimah.

Yang penting, nampak cantik untuk dipertontonkan, dan selesa untuk dipakai kan?

Apa kata selepas ni, jom ramai-ramai berhati-hati memilih pakaian supaya tak hanya nampak chantek + gojes di sisi manusia, tp nampak chantek di sisi ALLAH.. :)

Dua-dua kita dapatkan? Cantik dunia + cantik akhirat..

So, dengan ini, aku suka untuk meyokong KEMPEN MENUTUP AURAT :) :)

Marilah kita sama-sama saling mengingati supaya tidak tergolong dalam golongan yang rugi.

[klik banner kalo nak join kempen ni]

“boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. ALLAH s.w.t lebih mengetahui, sedangkan kamu tidak..”

Renung-renungkan dan selamat beramal.. :D

"..berhijab itu indah dan lagi indah jika dihiasi dengan keindahan peribadi.."


Nota kaki : Kempen 'COVER YOUR AURAT' ini anjuran ThePotPetKing :) Sesape yang nak join tu, sangat2 la dialu-alukan.. Jom wat pahala sket! :D

Tag : NSK, IMAN, SYAH.

4 comments:

MarY_z said...

cik najwa, submit link kat sini. saya support campaign blogger lain ekceli.

http://thepotpetking.blogspot.com/2010/12/cover-your-aurat-campaign-show-your.html

najwa's said...

hehe yeke? oke, baiklah.. :P

asyfiqaz said...

thanks for supporting!
moga usaha kita diberkati Allah =)
boleh la baca entry2 blogger lain kat bloglist kt my blog sidebar ye!

najwa's said...

asyfiqaz : yeah..thanks :)