Wednesday, December 8, 2010

aku vs keyrol = nasi dagang

Tika aku menulis, aku maseh kekenyangan. Thanks to Mr Keyrol a.k.a sensei sebab membelanja aku dan rakan-rakan dengan nasi dagang yang sedap. Originally from Ganu. Great one! :)

[nasi dagang Ganu]

Saat mendapat mesej sensei : Kome, meh umah aku, makan2..nasi dagang. Pas keje.

Aku : Yezza! Tq sensei. Coming. :D Dah rojer kat madehah?

Sensei : Dah, no reply. Aku ajak kome 4 org jek. Datang le.

Then, selepas keje, terus aku dengan Cik Adawiyah merangkak gedik2 menuju ke umah sensei dengan ke'excited'an tahap gaban. Bile sampai jek, tettttttt..pintu dibuka oleh mak tuan umah. Oppss…mak dia datang penang rupanya. Ingtkan sensei jek ada kat umah..huhu.

Mood : blushing, malu-malu meah.

Okeh, selepas menjeling2, aku ngn Cik Adawiyah pun terhegeh2 pegi salam-menyalam dgn mak sensei.

Makcik mak sensei : Senyum. :) Kawan Keyol ye? Masukla..dia tak balik keje lagi.

Aku + Adawiyah : Owh, tak balik lagi? Sengih,dgn muka terkejut sket2.

[Dalam hati, OMG, gile awal kitorg sampai, sensei pun tak balik keje lg…Hadoi, nmpak sgt ke muka lapar?]

Tangan pegang henpon, mesej Madehah : Uols, dtg la.. Plez. Ada mak dia. Kitorg malu.

Tapi, malang nasibku madehah nak g pasar malam plak. Okeh.

Pastu, Cik Dayah + Cik Nurul pun sampai, yezza..bermulalah sesi makan-makan dan beramah-mesraan dengan family sensei. Owh, boleh tahan ramah ye..aku suke. :D

Tepat jam 6.30, tamatkan acara tesebut. Mata dah layu, kuyu sebab tambah dua kali. Tengs a lot to sensei + mak dia + ayah dia. :D Sodap. Kalo buat lgi, jemput ye... :D

TERIMA KASEH TUAN UMAH.

[kupon Domino's pizza yang dibagi oleh Cik nurul tadi. Yeay! Thanks ya. Boleh redeem, makan pizza free..] :)

5 comments:

Cik_Shiqah said...

wah best tuh mkn free. hehehe :D

najwa's said...

@Cik_Shiqah hehe meh jemput dtg sini. open table together2. :D

DKosongLapan said...

errr....sensei tu bukan cikgu ke???.....
best dapat makan.....pree pulak tu...

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa nasi dagang.. Akak pun suka makan..nasi dagang ganu.. :)

najwa's said...

DKosongLapan : hehe yeah2..sensei tu cikgu. Incik Keyrol ni sensei klas jepun aku.. :)

Rinna : ye,kak. sodap. Org cakap nasik dagang ganu n kklate lain rupenye.. ntah ler..tak reti nak bezakan..