Tuesday, November 30, 2010

saman oh saman

Korang penah kena saman tak?
SAKITTTTTTT tau.
Melayang rm300....... :'( :'(
Ni, ada update pasal new rate S.A.M.A.N trafik berkuatkuasa 1 Disember 2010.

Check it out~~



Nota kaki : Pssstttt...ni aku amik dari fesbuk jah.
Terasa rugi plak g bayar awal2 aritu.. :dush: :dush:






ku mencari 'something' di CARI FORUM


tettttttttttttt.....ape yang ku cari??

KREDIT a.k.a TACHANG by momod yang baik hati :)

okeh, aku menyahut cabaran momod Hunt_Fearuntuk menjoin Pertandingan Ratu Cantik..opppsss....Pertandingan Blogger Forum Cari untuk mendapatkan hadiah2 yang berupa :-

Tempat pertama: 100 kredit
Tempat kedua: 70 kredit
Tempat ketiga: 60 kredit
Hadiah saguhati (x5): 50 kredit

sekarang pun secara rasminya, bila aku submit entry ni, aku akan mendapat 30 tachang.. :) :)



[sila klik gambo untuk link CARI Forum]

First time aku jatuh cinta dengan Cari Forum ni bila aku search tentang :: sape yang perlu bayar jika toilet rumah sewa anda tersumbat? tuan rumah atau penyewa? :: dan di situlah bermula segala kemeroyanan aku di forum tersebut.. :)

Ape hebatnya forum ni sehingga aku addicted sangat? hehe..

1) Aku tak payah nak menyelak paper, sebab di sini semuanya ada.. :) Berita Cari + Current Issue. So, sesuai la sangat kan untuk orang2 seperti aku yang sangat malas untuk baca paper + tengok berita dan sewaktu dengannya.. :)

2) Aku dapat kenal ramai orang. Walaupun tak kenal secara zahiriah, tapi aku dapat 'berjumpa' dengan pelbagai ragam orang.. ye, kdg2 aku jadi Silent Reader..tp aku 'memerhati'.. :)

3) Macam-macam ada :-
* Nak bergosip artis sila ke : Gosip + Hiburan
* Nak bermisteri dan menyeramkan diri : Misteri
* Nak berpolitik : Politik & Peristiwa
* Nak kembangkan bisnes dan hobi : Perniagaan + Hobi
* Rasa tension?? Join dis : Lawak Jenaka
* Bermasalah?? : Cinta? Keluarga? Kesihatan?
* Kekonfiusan jantina? : Tanya Wanita + Tanya Lelaki
:)

4) Orang tak kenal aku kat forum ni, so, aku tak perlu hipokrit dalam menyuarakan pendapat aku. Words speak louder than action.. voleyy??? :P

Akhir kata, saya sedia diaudit oleh para juri, momod2, n forumer semua..




Nota kaki : Siapakah aku di CARI Forum?? tettt...insan2 berkenaan, sila rahsiakan.. :P

Monday, November 29, 2010

MONDAY BLUES~~

lalalalala~~ its MONDAY again!

so, cheer up friends...


positive thinking about MONDAY :

* wake up2.. n S.M.I.L.E. :)

* wah, ari yang cerah arini.. :)

* semangatnya nak buat keje :)

* eh, eh, abg nsem tu dtg keje tak arini? :P

* ehm, nk pakai baju kaler2 ceria la.. :)

* makan2? jom open table :)


Friday, November 26, 2010

saya nk ke genting! :) - contest by EFA NUR

jalan2 tadi n tetiba terserempak ngn contest Cik Efa ni.. [click here]

HADIAH?? Tiket Outdoor Game - Kota Keriangan, Genting Highland :)
waduh2, dapat 2 tiket plak tu.. bole mengimbau kembali saat2 bercintan cintun dolu2..



okeh cik penganjur, ni slogan saya :

Kalau saya jadi JUTAWAN, saya akan........

1) membuat rombongan ahli keluarga dan orang2 kampung menunaikan seruan Allah, ibadat haji + umrah.. full package :)

2) Membayar sume hutang2 saya - PTPTN, kete, umah, loan... bla, bla, bla... + hutang2 mak bapak saya.. :)

3) Nak pegi melancong, melancong n melancong lagik! Nak menikmati keindahan sakura ataupun ke menara Eifel ataupun ke Bali pun dah cukup baek la~~ :P

4) Nak tawen!! Itu penting. Dan lagi penting kalo saya jutawan yang kaya-raya giler, saya nk adakan majlis tawen2 saya kat angkasa lepas dan nak bawak sume kaum kerabat, sahabat handai, cikgu2, opismate2, musuh2.. dan tak lupa jugak cik penganjur ke wedding reception saya tu nanti.. :)

Insyaallah~~ :)

Haaaaaa..amacam?? Besar tak cita-citaku? Mau berbunga2 hati korang baca ye dak? :p (opppppppppppsss...nak termuntah maybe! )


Insan terpilih yang di tag : Cik Nadia, Notami, Love, Anas, Incik Pipi

Cik Efa, agak2 bole tak saya dating2 free ke Genting nih? *wink*wink :P

baik-baik sayang





Baik Baik Sayang - Wali

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku

Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu

Baik baik sayang karna
aku untukmu
Semua keinginan akan aku lakukan

Sekuat semampuku sayang..



Ini lagu kau, ini lagu aku jugak, ini lagu kita.
Sumpah aku rindu kau sayang.


Thursday, November 25, 2010

tawen + tawen

akhir-akhir ni, banyak tul jemputan kawen2..
bila insan2 terdekat dah nak naik pelamin,
aku termenung2 n terpikir2..
dah besar ye aku ni..
dah buleh kawen pun..
tp, terasa diri ni xbpe matured nak menempuh alam rumahtangga tu..

neway, to kengkawan n sesape yang dah kawen or merancang2 nk kawen tu..
CONGRATZ dear..
semoga diberkati-NYA..
n bahagia ke anak cucu.. :)
hepi for uols.. :)


First, cik Sarrah tawen.. my old skoolmate.. on 2o November 2010



Ni present tuk Puan Sarrah.. :)



Next, my beloved cousin, K.amy + pokcik Nazri



Ni bilik pengantin K.amy :)



Ni aku yang gedik2 nk kawen.. posing jap kat butik pengantin tu haa... :)


Next kawen2 :-
1) Cik Aja >> 4 December 2010, kat Klate
2) Cik Izzah >> tak tau bila, tp dah tunang
3) Akak kat Kewangan >> 18 December 2010
4) Resepsi K.amy >> 18 December gak
5) Cik Nadrah's sis >> 28 November 2010, kat Kulim


Nota kaki : pssttttt....kengkawan, doakan saya ye.. saya gatal nk kawen dah ni...

Friday, November 19, 2010

Lawak Aidiladha

Sempena raya haji ni, meh nak tepek banner raya oleh pemimpin kita ni ha....


Tengok molek2 ye... Dato', orang raya haji 17 November lah..
bila masa lak 17 Zulhijjah..lambat bebenor kome ye..

sian orang Perak, lambat le yob raye ye! :p

Nota kaki : hehe typo error maybe..bersangka baik.. :)

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamua'laikum frenz... :)

Hope aku tak terlewat untuk mengucapkan Salam Aidiladha to seluruh umat Islam di dunia ni, tak kira di ceruk mana pun..

Semoga ibadah korban kita mendapat berkat dan diterima-NYA.


Sesape yang tak balik balik beraya tu, jangan sedih2 ye..
Enjoy beraya di perantauan okeh.. :)

Nota kaki : Aku pun cuti sehari je weh.. :'( time raya jek..
pastu keje, keje, keje........


Monday, November 15, 2010

skandal cinta syyyyhhhhh.. :'(


Semalam jalan2 kat Blog Sensasi.. sambil join contest Mencari Pengomen Terbanyak.. (hehe baru start 3, 4 komen ekceli) dan ternampak gosip panas yang boleh menggegar dunia kat situ.

Memula baca jantung aku terus berdegup kencang..dup dap..dup dap..

Anda kenal ex-gueen kita yang dulu? Permaisuri Aishah..

Anda kenal uncle seekers ni??


Adakah mereka berskandal? Aku tak tau. Aku pun taknak masuk campur. Takut lak.

Korang terjah la sendiri Blog Uncle Seekers tu sendiri okeh??

Kisah 'cinta syyhh' uncle ni ada 5 part.. khatam sampai habih ye..

Part 1, Part 2, Part 3, Part 4, Part 5

Sendiri baca, sendiri menilai..
Bacalah dengan mata hati..

Nota kaki : No komen.

Thursday, November 11, 2010

opssssss...bontotku di cium...

huhu kisah sedih di deepavali..
kedah baru lepas banjir,
aku tergedik2 gak nak balik kampung minggu lepas (5,6,7 Nov)
cuti 3 ari tu, mau meroyan aku tak balik kampung.. :(
sebab aku rindu sama budak kecik ni..

my beloved sis : Nurin Syazana a.k.a baby In :)

okeh, back to da title : BONTOTKU DI CIUM OKEH... :'(



Oke, aku taknak cakap banyak..

Ni bukti di tempat kejadian..

1st time tau baby aku dicium cmni..

Tp, after diketuk2 manually oleh incik abah, begini la jadinya..

huhu kena polish or cat baru kot.. :'( ada sikit calar2..
waaaaaaaaaaaaaaa... :'(

sape yang salah??
AKU!!
reverse xlepas, then bontotku pegi cium mulut kereta belakang..
nasib baik abang hensem tu baik hati,
bila tengok aku buat muka seposen, terus dia tak kesah..
hahahaha :)

psssttttt : tu la untungnya jadi gegirl, bawak kereta seleweng, tp tetap tak kena marah.. :)

Tanda Anda Kemaruk Internet

Hello mello..
Selamat Hari Khamis... :)

X sabar nak berweekend ye~~


Jom layan Lawak Jenaka ni jap..



Tanda Anda Kemaruk Internet :)

1. Anda menulis alamat rumah anda semasa mengisi apa-apa borang dengan alamat email atau url blog anda.


2. Loceng di rumah anda bertulis “Click here to continue”


3. Pintu bilik mandi anda bertulis “WARNING: This website contains explicit adult material, please verify your age”


4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen.


5. Ketika bertemu dengan rakan lama anda akan berkata: lu g mana? gua “ping” pesal ‘no reply’?


5. Anda menggunakan Google untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.


6. “Unable to locate your server!” kata Anda ketika menerima telefon yang tersalah dail.


7. Anak-anak Anda diberi nama Ajoi.gov supaya dia jadi pegawai kerajaan atau Ajoi.edu supaya dia jadi mahasiswa nanti.


8. Anda susah menggerakkan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.


9. Ketika kereta anda terlepas simpang , yang pertama anda cari adalah tombol UNDO.


10. Anda memperkenalkan diri sebagai: youremail@… atau .domain.com


11. Anda keluar dari komuter dengan berkata “request time out!!!”


12. Ketika hidup anda mengalami stress, anda akan terfikir mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan tombol Ctrl-Alt-Del.


13. Ketika anda sedang bersama dengan isteri, pintu bilik anda ada tulisan “you don’t have permission to access it”.


14. Ketika cinta anda ditolak awek anda selalu berkata “This program is not responding” sambil geleng2 kepala.


16. Jika ada orang lain yang mendekati awek anda, anda berkata kepada mamat tersebut “Sorry This Page Has Been Owned By ….”


Credit to :

CARI Forum.. :)


Nota kaki : Amacam?? Ade sesapa terasa? ;p














Wednesday, November 10, 2010

CHECK YOUR BRAIN :)


hello guys... :)
meh sini aku nk sharing something sket..

u should try dis!!


Short Neurological Test


1- Find the C below.. Please do not use any cursor help.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO



2- If you already found the C, now find the 6 below.

999999999999999999999999999999999999999999999

999999999999999999999999999999999999999999999

999999999999999999999999999999999999999999999

9999999999999999999999999999999999999996999999

9999999999999999999999999999999999999999999999

9999999999999999999999999999999999999999999999


3 – Now find the N below. It’s a little more difficult.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


This is NOT a joke. If you were able to pass these 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist. Your brain is great and you’re far from having a close relationship with Alzheimer.

Congratulations!



Part 2

Eonvrye that can raed this rsaie your hnad. To my ‘selected’ strange-minded friends:

If you can read the following paragraph, forward it on to your friends and the person that sent it to you with ‘yes’ in the subject line.Only great minds can read this. This is weird, but interesting!

If you can raed this, you have a sgtrane mnid too

Can you raed this? Olny 55 plepoe out of 100 can.


I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesd natnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno’t mtaetr in what oerdr the ltteres in a word are, the olny iproamtnt tihng is that the frsit and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it whotuit a pboerlm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe. Azanmig huh? Yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! If you can raed this forwrad it.



Nota kaki : Amacam korang? I did it !! I passed all the test.. yahuuuuuuu.. my otak fully function.. :)

Tuesday, November 9, 2010

sekilas...SIHAT

lepak2 balik keje sambil baca RAPI

sekilas sihat..
lets check it out!! korang sehat ke x?


1) Wanita yang mempunyai hubungan perkahwinan yang baik, boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular. >> semoga aku cepat kawen.. :)

2) Sentuhan mesra yang dilakukan setiap hari bukan saja merapatkan hubungan tetapi juga menyihatkan minda dan fizikal. >> sayang........nak dibelai buleh??

3) Melakukan hubungan seksual secara mingguan mungkin membantu tetapi melakukannya dengan kerap bukanlah sesuatu yang sihat. >> ekk..... :'(

4) Hidup berteman membuatkan kita lebih panjang umur. >> jom kawan! :)

5) Seseorang yang sukar membuang angin disarankan untuk melakukan senaman. >> hehe dah slalu dah...opssssssssss... ;p

6) Hubungan intim yang teratur membantu menjaga prostat lebih sihat. >> rancang ye...jgn main bedal jek... (^_^)

7) Mandi air suam selama 10-20 minit dapat membuka pori-pori yang boleh membantu mengeluarkan toksin. >> wajar diikut ni..

8) Tambahkan 'baking soda' ke dalam air mandian memberikan kesan menyembuh terhadap penyakit kulit tertentu seperti 'eczema', ruam, atau gatal2 kulit. >> ala, aku pakai shower.. :'(

9) Merendam kaki ke dalam air sejuk amat baik untuk mengatasi masalah insomnia. >> memalam buta tu, letak besen ais sebelah katil ye.. :)

10) Sekiranya air kencing berwarna jernih maknanya anda mendapat cukup cairan. Sebaliknya, jika berwarna kuning gelap, anda perlu lebih banyak cairan. >> nan hadoo plak nk check kaler.. (>_<)

11) Sekiranya anda benar2 stress, mandi air sejuk adalah jawapannya.. >> :) jgn mandi di opis ye..


Nota kaki : okeh, anda sehat??

nah munge untukmu....

muka baru, image baru :)

selepas sekian lama berhabuk blog ni, finally semalam aku terlebih rajin menggodek2 ape yg patut, menjeling2 kat merata tempat, n tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

blog aku berwajah baru...





harap2 pasni aku sangat rajin okeh..
hehe chioww.... (^_^)