Tuesday, September 21, 2010

ahaks! = mood after RAYA =)


Alhamdulillah.. mulianya RAMADHAN telah pun berlalu. Hope ALLAH terima sume amal ibadat kita.. =)

Sekarang mood sesuci LEBARAN lak menjelma..

pas masuk keje ni, ya ampun..berderet2 la jemputan raya..hehe thats wat i want!! i like makan2..gethering together2..:p meriah lak rasa.

Macam-macam lak yang terjadi akhir-akhir ni..meh aku listkan menda2 yg agak PENTING happened ye..

  1. Meet SOMEBODY d'bulan pose ritu..ahaks..will miss dat precious moments.. =)
  2. Al-Fatihah untuk Abang Kamarul Ariffin (MLT Hemato HUKM) yang telah kembali ke Rahmatullah pada malam ramadhan ke dua terakhir setelah beberapa bulan d'diagnose pancreatic cancer las stage (stage 4).. :'(
  3. Aku pulang lewat ke kampung tuk berhari raya (ari las pose) :( <
  4. Al-Fatihah jugak untuk M.Rajoli (pelakon) and Datuk Sosilawati (jutawan kosmetic NV) yang dibunuh kejam 30 Ogos 2010..sedey..bape hari lagi nk raya.. Semoga pembunuh tu mendapat balasan yg setimpal.
  5. Pipi yg naik tembam bagai di pam-pam selepas raya.. :'( ..alhamdulillah, bukti nikmat rezki kurniaan ALLAH..hehe
  6. Berkursus ngn papa kat UKKP, USM induk..ahaks..BESH2! 2nd time masuk klas sesama nih.. :p

Adeh, xbpe nk ingt lagi dah..kang kalo dah ingat, will update soon.. =)




Allahyarham M.Rajoli ketika sakit..
semoga ALLAH tempatkannya di kalangan orang yg beriman dan beramal soleh..


Datuk Sosilawati Lawiya, jutawan kosmetik yang telah dibunuh kejam -
dihentak kepalanya, dibakar mayatnya, dan abunya di buang ke dalam sungai.. ='(
apakah kejamnya manusia sekarang???

p/s : mari berdiet selepas raya =)

Saturday, September 18, 2010

.: L.O.V.E :.

okeh, lets talk about LOVE =)
i know its GREAT when u fall onto it...

...here, some quotes all about LOVE...



cinta d'hati kekal selamanya..huhu


kalo dah CINTA, sume menda pudar kaler dah... :p




aceceh, CINTA abadi... :p


u're everything to me =)


jika benar kau CINTA, lepaskanlah..


LOVE again!


LOVE = fairytale.. is it logic?


feel and hold it forever =)


ahaks..stop merepek...

LOVE is so SWEET =)

..taste it or u'll lost it..





yang penting, CINTA utama pada YANG MAHA ESA =)

insyaallah..bahagia dunia + akhirat

~ beloved NURIN SYAZANA ~

td pegi kenduri umah bos mama..
time behenti semayang kat masjid, si baby in da buhsan + ngantok habis..


tadaaaaaaaaaa.....



mama, abah.. cepat la..in ngntok nih.. =(




saya tido jap je eh... :p

Sunday, September 12, 2010

RAYA oh RAYA

~Syawal 1431 H~

Semalam aku balik kampung umah Tok..
Then, tok cite kesah cinta cintun dia ngn tokwan dulu2..
Ahaks..terasa sangat ingin kawen lak ble aku dgr..

" tok ni kawen muda..umoq 16 lg dah kawen. Tokwan umoq 18. Tp, time tu mmg suma org kawen awai2..ampa xyah la kawen awai sangat.."

" Alaa tok ni..mana aci. Tok boleh kawen awal, kami nk kawen tok xbagi lak. :'( " <

"A'ah..mesti la. Dulu2 tokwan slalu dok ngintai tok sebelah umah ni. Tok pasan la. hehe pastu tok jeling2..lama2..dah tokwan gtai..tok pun sama gedik..kawen la kami. Dapat anak 6 pun.."

" Hahahaha...tok..aceceh..bukan main lagik cakap pasal cinta ni. Kami nak dapat tokwan baru ka tok? "

" Eh..eh..memandai lak budak2 nih. Tok setia la. Dah2..to nk p semayang sat.."


Hehe tu kesah cinta tok saya. Cinta anda lak bagaimana? :P


Mood : ON CINTA =)

Wednesday, September 8, 2010

.: tudung :.

SALAM PENGHUJUNG RAMADHAN =)

Ok, aku teringin nk ckp pasal tudung laks.
Before ni, aku xreti pakai tudung lain selain tudung bawal..
tu pun sekadar selempang gitu je.. =(
sangat xreti berfesyen okeh..















..tudung bawal versi dolu2..


Pastu, aku dah start pakai selendang..
Credit to Adawiyah a.k.a my housemate + ofismate yg ajar aku bergaya ngn selendang =)

Selendang yang Nadia a.k.a my sis belikan tuk aku =)


Then, sekarang, sempena raya yg bakal menjelma ni, aku teringin nk wat gaya muslimah laks..
tadaaaaaaaaaaaaa.....=p

ala-ala ikin okeh.. =)