Tuesday, September 1, 2009

diRAgUt d'buLAn MuLiA~~

huhu..ramadhan dah 10 hari berlalu..alhamdulillah..sume ok walaupun pada awal ramadhan ritu agak gelabah n agk not well-prepared..

tp dlm keheningan ramadhan ni..terjadilah 1 kisah....tutttttt..

al-kisahnya cmni..ari sbtu lepas papa kesayangn aku turun penang..maklumla lama xjmpe..rndu dowh..n ktorg pun kuar merendek la seharian sabtu tuh..mmg bes bangat la!! :)

n dipendekkan cite ktorg pun bersahur la kat sg dua (ala..yg de kedai mkn byk2 tu..char koew teow la..dll)..tme tu aku dah xsedap hati dah..maklum la pnjm kete aja..tiap 5 minit aku p jengok kete..risau takut jd pape kat kete tu pagi2 buta cmtu..tp everything fine..

then..diteruskan la perjalanan...smpai kat tol sg dua tu..masing2 dah ngntok tahap cipan..then..tido la dgn nyenyaknya..siap mimpi cium bunga papa bg lagi..:p

tgh sedap2 tido..aku terkejut dengar moto kuat gle lalu sebelah aku...(moto tu melawan arus highway..tu pasal aku terjaga)..tut2 aku sedar pintu sebelah aku dah terbukak luas..then aku check hangbag..fuhhhhhhhhhhhh HILANG!!! mmg meraung cipan aku..tp depan papa n pakcik2 yg behenti kat hghway tu, aku control hbh nk nangis..rasa cmnk pecah jantung ni mengenangkn beg POLO kesayangan aku tu dah diragut org.. :( waaaaaaaaaaaaa..........

beg POLO kesayangan yg kena curik!! :( (pic ni time dok pilih2 nk beli)

tp aku redha..anggap jela ALLAH nk nguji aku time pose2 cmni..tp plg frust sgt..aku dah kuarkan duit gaji 1st aku nk bg kat parents aku tau!! mmg ralat cipan arr..dah la wallet papa pun ade dlm handbag aku..las2 dua2 tinggal sehelai sepinggang..huhu sedey..:(
then p report polis..n atas ehsan sarjan mansor yg bg duit kat ktorg rm10 (habuan bayar salinan report) n yana (pnjm dia seratus)..dapat gak aku aku balik umah kedah n setlekn IC..LESEN..KAD2 BANK...

kalo d'pikir2kan sakit gak hati..aku ni dah byk barang hilang..laptop, hp, purse dah 2 kali, handbag..malu tau kat org bank..jpn..n jpj..dah 2 kali kena wat balik sume dokumen tu..agaknya kena mndi bunga kot aku nih..huhu..

tp nk wat mna..AKU REDHA....myb ada hikmah yg tersembunyi...

muka redha papa (wallet bes kena ragut)


hehe HIKMAHNYA??? to be continued..:)

2 comments:

Olive Tree Guitar Ensemble said...

Hi, it's a great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!

ijad said...

banyak kan bersabar...