Saturday, September 5, 2009

.: syAwAL bAkAL mEnjELmA :.

~~memandangkan ramadhan pun dah masuk hari ke 13..(alhamdulillah..setakat ni penuh lagi la pose aku..:p) aku n da geng (aja,ada & nor) dah berangan2 nk wat kueh raya sndri..huhu maklumla..1st time dok umh sewa ngn kengkawan..so..konon2 la excited nk wat kueh ni..tp serius..ktorg mmg RAJIN pun MASAK.. :)
td pas magrib, ktorg pun bertolak la ke SP..sebab nk beli barang kat G-Mart...aku pun xpenah p gk sni..tp org ckp murah..then shopping le smpai ke angka RM280..utk barang kueh jek..ni pun ade xckup lg nih..tgk 2 troli penuh..fuuhhh..agak2 mmpu ke nk wat ni??? xpe..akn ku buktikan..
ni list biskut raya yg bakal aku wat..huhu~~

1) CONFLEKS MADU > yg paling senang n mudah


2) ALMOND LONDON > kueh standard hari raya

3) COKLAT CHIP > my feveret 4ever n ever..as my nickname :p

4) BISKUT NESTUM > sedap...rangup.. :)

5) BISKUT ROCK > ni men bedal jek..sedap kot

6) BISKUT ARAB > hehe simple n manis..

p/s : nk tempah bley..tp kalo hangus aku xjamin..:P

~~ADIOS..



Tuesday, September 1, 2009

diRAgUt d'buLAn MuLiA~~

huhu..ramadhan dah 10 hari berlalu..alhamdulillah..sume ok walaupun pada awal ramadhan ritu agak gelabah n agk not well-prepared..

tp dlm keheningan ramadhan ni..terjadilah 1 kisah....tutttttt..

al-kisahnya cmni..ari sbtu lepas papa kesayangn aku turun penang..maklumla lama xjmpe..rndu dowh..n ktorg pun kuar merendek la seharian sabtu tuh..mmg bes bangat la!! :)

n dipendekkan cite ktorg pun bersahur la kat sg dua (ala..yg de kedai mkn byk2 tu..char koew teow la..dll)..tme tu aku dah xsedap hati dah..maklum la pnjm kete aja..tiap 5 minit aku p jengok kete..risau takut jd pape kat kete tu pagi2 buta cmtu..tp everything fine..

then..diteruskan la perjalanan...smpai kat tol sg dua tu..masing2 dah ngntok tahap cipan..then..tido la dgn nyenyaknya..siap mimpi cium bunga papa bg lagi..:p

tgh sedap2 tido..aku terkejut dengar moto kuat gle lalu sebelah aku...(moto tu melawan arus highway..tu pasal aku terjaga)..tut2 aku sedar pintu sebelah aku dah terbukak luas..then aku check hangbag..fuhhhhhhhhhhhh HILANG!!! mmg meraung cipan aku..tp depan papa n pakcik2 yg behenti kat hghway tu, aku control hbh nk nangis..rasa cmnk pecah jantung ni mengenangkn beg POLO kesayangan aku tu dah diragut org.. :( waaaaaaaaaaaaa..........

beg POLO kesayangan yg kena curik!! :( (pic ni time dok pilih2 nk beli)

tp aku redha..anggap jela ALLAH nk nguji aku time pose2 cmni..tp plg frust sgt..aku dah kuarkan duit gaji 1st aku nk bg kat parents aku tau!! mmg ralat cipan arr..dah la wallet papa pun ade dlm handbag aku..las2 dua2 tinggal sehelai sepinggang..huhu sedey..:(
then p report polis..n atas ehsan sarjan mansor yg bg duit kat ktorg rm10 (habuan bayar salinan report) n yana (pnjm dia seratus)..dapat gak aku aku balik umah kedah n setlekn IC..LESEN..KAD2 BANK...

kalo d'pikir2kan sakit gak hati..aku ni dah byk barang hilang..laptop, hp, purse dah 2 kali, handbag..malu tau kat org bank..jpn..n jpj..dah 2 kali kena wat balik sume dokumen tu..agaknya kena mndi bunga kot aku nih..huhu..

tp nk wat mna..AKU REDHA....myb ada hikmah yg tersembunyi...

muka redha papa (wallet bes kena ragut)


hehe HIKMAHNYA??? to be continued..:)