Thursday, July 2, 2009

PENAT SGT RINI!!!

Arini mama cuti..abah lak keje..so,pagi2 lagi aku da kena bgn wat cekodok durian (coz durian mlm td byk xhbh) n iron baju mama sbb dia ckp nk kuar, uruskan macam2.. so, aku pun sibuk la nk ikut. kalo x, sure bosan gile dok umah sorang2 ngadap tv jek. then, abah balik amk ktorg.....

1) singgah umah sewa abah = nak wat valuation umah tuh (aku pun xtau utk pe..nk jual ke)

2) trus p cimb bank = abah + mama msuk bank n aku terpaksa tggal sorang2 dlm kete..sdey sbb bosan :( si nurin lak ikut je mama n abah..kot la nk dok ngn aku ke..bes gak..

then..setelah aku ditinggalkn sorang2 berejam dlm kete yg pnsnye thp cipan (walaupun dah ade stok vitagen sejuk 3 paket dlm kete, tp ttp xmenghilangkan dahaga aku!!)....

3) trus p bank islam lak = mak ai..punya la ramai manusia..ade 50 org lg before turn abah.. huh, xkuasa nk tggu..trus ktrong...

4) pegi melantak la..tggu pe lagi..lapo dah walaupun td aku bru je pkena roti canai (ala..mmg dasar perut tong aku nih :p ) kat restoran atap rumbia..pergh..sedap lauk dia..haha ade kerabu apple hijau!!!!

5) pas makan..pegi bank islam balik..setlekn ape yg patut..

6) then, pegi pejabat lawyer lak = pasal kes tokwan accident dlu ar..abah je naik..aku + mama + nurin stay dlm kete..

7) hehe baru pegi shopping = beli kain kat euro moda..nk wat bju kurung..haha konon2 tuk keje nnt ar..ckp je sale + happy hour lg..tp hampeh..mahal gak..kalo kain feveret aku (japanese cotton) tu 3 1/2 meter dah rm250..baik tak pyh.. :( last2 mama beli gak kain 3 seratus..haha

7) then, mama ckp nk beli kain tuk bju raya mamat lak..so pegi la dekat kedai pe ntah tu..kaler lavender..haha tak dpt imgine muka mamat pakai bju kaler sweet cmtu..sure ROSAK!!!

8) suddenly, si lawyer tu kol ckp kerani dia dah slah photostat surat beranak abah lak..sepatutnya mama nyer...aduh..terpaksa pegi lagi skali.. :( time ni si nurin lak wat hal main2 ngn aku..ngada!

9) ari pun dah beransur ptg..then trus balik singgah pasar malam..huhu bes! cm bazar ramadhan lak..aku konon nk diet..tp ble mama tny nk ape..trus mcm2 aku mtk.. :p las2 nasik kerabu la jd santapan aku mlm ni...

10) trus balik umh..adus..penat gak badan ni setelah sehri suntuk stay dlm kete jek... xde sape nk urutkan..

mlm ni, adik lak suh aku jahitkan lengan bju dia yg tertetas tuh...gle ape.. aku mn reti nk menjahit.. tp, dgn penuh kudrat, aku pun jahit la jelujur yg bengkang bengkok tuh..haha lantak le..yg pntg bju tu dah ok!! :)

No comments: