Saturday, July 4, 2009

couple but available???

huhu..actually topic ni ade kaitan ngn aku...tp cam malas lak nk tulis..huhu..lain kali la..tu pun kalo teringat..

Thursday, July 2, 2009

.........hAppY 2nD biRtHdAy NuRiN SyAzAnA..........

first of all...i juz wanna wish hepi besday to my dearest, nurin syazana, for her 2nd anniversary tomorrow ( 3 JULY 2009 ).. HAVE A GREAT BIRTHDAY SAYANG :)


Remove Formatting from selectionadik In yg ku kenali...

setelah 12 thn aku xde adik kecik..tut2 on 3rd july 2007 kat mutiara medical centre..lahir la si kecik nuin nih..mula2 agak xle terima gak...aku tgk ngn mata kepala sndr cmna la mama susah payah pregnant..huh, aku pun xsure bley setabah tu ke x.. hope so :p
then da lahir...bes gle..tgk adik kecik sgt2..aku bole tgk cmna la baby ni membesar..

ble dah 1 thn..bes sgt2 dpt main ngn dia.. (walaupun seblum ni, aku bukan la seorg yg penyayang kat baby2 or budak2 nih). dari dia la aku blaja tuk menyintai dunia kanak2..haha..i'm a pretty gud baby sitter tau..:p blaja cmna nak pakai pampers, nk bncuh susu, suap mkn, nak tidokn baby..huh..gud lesson 4 da beginner like me!

then, ble dekat 2 thn..ya allah..punya la nakal budak ni!! serius..aku pun kdg2 leh pening ngn perangai dia.. ngada2 gle. kuat merajuk. everything dia nk buat sndr walaupun dia xmmpu. xnk dgr ckp org..huhu penat siot! tp, myb tme ni la dia nk blaja mcm2..so..aku pun biar jela dia explore dunia kanak2 dia tuh.. :)

yg speselnya ttg si kecik nurin syazana nih...


  1. before tido..dia mst main gelang manik2 tu.. xleh jenis lain..kena tekstur n bentuk sama je ngn gelang feveret dia tuh..kalo x, xleh tido..aduh..penat gak nk mencari gelang yg satu tu!

  2. mst ada ting2 hijau dia..tp kalo xde hijau pun..lain2 ting2 yg dia ada pun leh consider gak..yg penting TING2 ( @ puting dak2 isap tuh ).. addicted gle smpai gigi dia pun tumbuh senget!

  3. cepat blaja smthng new..haha skali kte sebut je..trus dia dpt tangkap n ingt.. :p thanx god, before 2 thn lg dia da pandai kenal huruf, number dlm bm n english, alif ba ta..

  4. dia ske peluk n belai aku cm aku ni baby dia..haha dia la nk sapukan baby oil, baby powder kat bdn aku..n ade 1 ari tu smpai nk pakaikn pampers kat aku lak!! hehe pendek kata, ape yg org buat kat dia, dia buat balik kat cmtu cmtu gak..


oklah..kat sini kakak nk pesan..jgn nakal2 sgt syg..wish u all da bes!! I LOVE U SO MUCH.... :p



"HEPI BESDAY SAYANG" :)


PENAT SGT RINI!!!

Arini mama cuti..abah lak keje..so,pagi2 lagi aku da kena bgn wat cekodok durian (coz durian mlm td byk xhbh) n iron baju mama sbb dia ckp nk kuar, uruskan macam2.. so, aku pun sibuk la nk ikut. kalo x, sure bosan gile dok umah sorang2 ngadap tv jek. then, abah balik amk ktorg.....

1) singgah umah sewa abah = nak wat valuation umah tuh (aku pun xtau utk pe..nk jual ke)

2) trus p cimb bank = abah + mama msuk bank n aku terpaksa tggal sorang2 dlm kete..sdey sbb bosan :( si nurin lak ikut je mama n abah..kot la nk dok ngn aku ke..bes gak..

then..setelah aku ditinggalkn sorang2 berejam dlm kete yg pnsnye thp cipan (walaupun dah ade stok vitagen sejuk 3 paket dlm kete, tp ttp xmenghilangkan dahaga aku!!)....

3) trus p bank islam lak = mak ai..punya la ramai manusia..ade 50 org lg before turn abah.. huh, xkuasa nk tggu..trus ktrong...

4) pegi melantak la..tggu pe lagi..lapo dah walaupun td aku bru je pkena roti canai (ala..mmg dasar perut tong aku nih :p ) kat restoran atap rumbia..pergh..sedap lauk dia..haha ade kerabu apple hijau!!!!

5) pas makan..pegi bank islam balik..setlekn ape yg patut..

6) then, pegi pejabat lawyer lak = pasal kes tokwan accident dlu ar..abah je naik..aku + mama + nurin stay dlm kete..

7) hehe baru pegi shopping = beli kain kat euro moda..nk wat bju kurung..haha konon2 tuk keje nnt ar..ckp je sale + happy hour lg..tp hampeh..mahal gak..kalo kain feveret aku (japanese cotton) tu 3 1/2 meter dah rm250..baik tak pyh.. :( last2 mama beli gak kain 3 seratus..haha

7) then, mama ckp nk beli kain tuk bju raya mamat lak..so pegi la dekat kedai pe ntah tu..kaler lavender..haha tak dpt imgine muka mamat pakai bju kaler sweet cmtu..sure ROSAK!!!

8) suddenly, si lawyer tu kol ckp kerani dia dah slah photostat surat beranak abah lak..sepatutnya mama nyer...aduh..terpaksa pegi lagi skali.. :( time ni si nurin lak wat hal main2 ngn aku..ngada!

9) ari pun dah beransur ptg..then trus balik singgah pasar malam..huhu bes! cm bazar ramadhan lak..aku konon nk diet..tp ble mama tny nk ape..trus mcm2 aku mtk.. :p las2 nasik kerabu la jd santapan aku mlm ni...

10) trus balik umh..adus..penat gak badan ni setelah sehri suntuk stay dlm kete jek... xde sape nk urutkan..

mlm ni, adik lak suh aku jahitkan lengan bju dia yg tertetas tuh...gle ape.. aku mn reti nk menjahit.. tp, dgn penuh kudrat, aku pun jahit la jelujur yg bengkang bengkok tuh..haha lantak le..yg pntg bju tu dah ok!! :)