Wednesday, October 21, 2009

..: M U E T :..

haha..finally..aku amk gak muet ni walaupun dlm keterpaksaan..huhu~~

(terpaksa ler coz aku lgsg tak stdy..de la gak awl2 dlu excited stdy..tp hampeh..2 kali je bukak buku :p maklum ler aku kan candidate without teacher..haha)
speaking session already end..hehe xle success sgt..tp quit gud.. tp xla se"fluent" dolu2..well~~ dah lama tinggal klas BEL..dlu asyik monteng jek BEL..dating..dating..dating..
skrg bru ku sedar pentingnya Ms Lillian..sape suh aku ngntok jek klas dia dlu.. :(

sok papa lak..haha padan muka!!!

JAWAB JANGAN X JAWAB!! :)

aDiOs~~

Tuesday, October 13, 2009

..F.I.N.A.L.L.Y..


hehe finally aku dapat gak jawatan tetap setelah 3 bulan status 'sementara'..yg myebabkan loan aku xapprove... :)


meh nk cite sket ttg tempat kje aku skrg ni.. ADVANCED MEDICAL & DENTAL INSTITUTE, USM.. actually aku xbpe syok ar keje sni..sunyi..org xramai..xbebas..aku betul2 xleh jadi diri aku sndr tau.. :( everything juz going da same thing..BOSAN..

ari2 pegi keje..tut2 dalam lab..balik umah..masak..malam lepak..then tido..:( wat da hell aku pun xatu..xsyok la..


dlu dekat ngn papa bes je..ari2 leh kuar..jln2 lepak..wahaha banyak sgt kenangan..:p da great precious moments never die in my memory..:) hukm..bdr sri permaisuri..cendana apartment..i juz miss them badly..sumpah rndu.. kat situ la racun n madu..:P walaupun cendana tu bruk..perdana kat sni 1000 kali better..tp aku tetap rndukan cheras..:(


dah2..aku xnk feeling lebey2..aku nk tggu papa transfer sni je..then..nk live togother n forever here!! muktamad... it juz da beginning of life...my future is in bertam..:)




Sunday, October 4, 2009

~ tHAnx pApA :)

thanx papa 4 da great date :) 2 ari bersama bes sgt..
i juz miz u badly when u go back to kl..i sunyi tau kat sni..
thanx god coz kali ni everything juz going smooth..no bad things happened.
hope we'll be las forever n ever sayang..

~~L.O.V.E is so sweet..:p
.: no word can't discribe how sweet da love is :.

Saturday, September 5, 2009

.: syAwAL bAkAL mEnjELmA :.

~~memandangkan ramadhan pun dah masuk hari ke 13..(alhamdulillah..setakat ni penuh lagi la pose aku..:p) aku n da geng (aja,ada & nor) dah berangan2 nk wat kueh raya sndri..huhu maklumla..1st time dok umh sewa ngn kengkawan..so..konon2 la excited nk wat kueh ni..tp serius..ktorg mmg RAJIN pun MASAK.. :)
td pas magrib, ktorg pun bertolak la ke SP..sebab nk beli barang kat G-Mart...aku pun xpenah p gk sni..tp org ckp murah..then shopping le smpai ke angka RM280..utk barang kueh jek..ni pun ade xckup lg nih..tgk 2 troli penuh..fuuhhh..agak2 mmpu ke nk wat ni??? xpe..akn ku buktikan..
ni list biskut raya yg bakal aku wat..huhu~~

1) CONFLEKS MADU > yg paling senang n mudah


2) ALMOND LONDON > kueh standard hari raya

3) COKLAT CHIP > my feveret 4ever n ever..as my nickname :p

4) BISKUT NESTUM > sedap...rangup.. :)

5) BISKUT ROCK > ni men bedal jek..sedap kot

6) BISKUT ARAB > hehe simple n manis..

p/s : nk tempah bley..tp kalo hangus aku xjamin..:P

~~ADIOS..



Tuesday, September 1, 2009

diRAgUt d'buLAn MuLiA~~

huhu..ramadhan dah 10 hari berlalu..alhamdulillah..sume ok walaupun pada awal ramadhan ritu agak gelabah n agk not well-prepared..

tp dlm keheningan ramadhan ni..terjadilah 1 kisah....tutttttt..

al-kisahnya cmni..ari sbtu lepas papa kesayangn aku turun penang..maklumla lama xjmpe..rndu dowh..n ktorg pun kuar merendek la seharian sabtu tuh..mmg bes bangat la!! :)

n dipendekkan cite ktorg pun bersahur la kat sg dua (ala..yg de kedai mkn byk2 tu..char koew teow la..dll)..tme tu aku dah xsedap hati dah..maklum la pnjm kete aja..tiap 5 minit aku p jengok kete..risau takut jd pape kat kete tu pagi2 buta cmtu..tp everything fine..

then..diteruskan la perjalanan...smpai kat tol sg dua tu..masing2 dah ngntok tahap cipan..then..tido la dgn nyenyaknya..siap mimpi cium bunga papa bg lagi..:p

tgh sedap2 tido..aku terkejut dengar moto kuat gle lalu sebelah aku...(moto tu melawan arus highway..tu pasal aku terjaga)..tut2 aku sedar pintu sebelah aku dah terbukak luas..then aku check hangbag..fuhhhhhhhhhhhh HILANG!!! mmg meraung cipan aku..tp depan papa n pakcik2 yg behenti kat hghway tu, aku control hbh nk nangis..rasa cmnk pecah jantung ni mengenangkn beg POLO kesayangan aku tu dah diragut org.. :( waaaaaaaaaaaaa..........

beg POLO kesayangan yg kena curik!! :( (pic ni time dok pilih2 nk beli)

tp aku redha..anggap jela ALLAH nk nguji aku time pose2 cmni..tp plg frust sgt..aku dah kuarkan duit gaji 1st aku nk bg kat parents aku tau!! mmg ralat cipan arr..dah la wallet papa pun ade dlm handbag aku..las2 dua2 tinggal sehelai sepinggang..huhu sedey..:(
then p report polis..n atas ehsan sarjan mansor yg bg duit kat ktorg rm10 (habuan bayar salinan report) n yana (pnjm dia seratus)..dapat gak aku aku balik umah kedah n setlekn IC..LESEN..KAD2 BANK...

kalo d'pikir2kan sakit gak hati..aku ni dah byk barang hilang..laptop, hp, purse dah 2 kali, handbag..malu tau kat org bank..jpn..n jpj..dah 2 kali kena wat balik sume dokumen tu..agaknya kena mndi bunga kot aku nih..huhu..

tp nk wat mna..AKU REDHA....myb ada hikmah yg tersembunyi...

muka redha papa (wallet bes kena ragut)


hehe HIKMAHNYA??? to be continued..:)

Monday, August 10, 2009

InTai KoMbinAsi anDa n sI diA

Sulung+sulung@tungal+tunGal=PEREBUTAN KUASA!!!!
anak sulung dan anak tungal brkongsi karakter yg sama.mereka gemarkan kesempurnaan dan sering kali mahu ke hadapan terutama apabila membabitkn pekara yg besar.Sifat kepimpinan yg menyerlah ada kala membuatkn mrk ingin beradu siapakah yg lebih brkuasa.Mrk juga seperti mahu menopoli keadaan dan ada kala bersikap dominan dalam perhubungan...

Saturday, July 4, 2009

couple but available???

huhu..actually topic ni ade kaitan ngn aku...tp cam malas lak nk tulis..huhu..lain kali la..tu pun kalo teringat..

Thursday, July 2, 2009

.........hAppY 2nD biRtHdAy NuRiN SyAzAnA..........

first of all...i juz wanna wish hepi besday to my dearest, nurin syazana, for her 2nd anniversary tomorrow ( 3 JULY 2009 ).. HAVE A GREAT BIRTHDAY SAYANG :)


Remove Formatting from selectionadik In yg ku kenali...

setelah 12 thn aku xde adik kecik..tut2 on 3rd july 2007 kat mutiara medical centre..lahir la si kecik nuin nih..mula2 agak xle terima gak...aku tgk ngn mata kepala sndr cmna la mama susah payah pregnant..huh, aku pun xsure bley setabah tu ke x.. hope so :p
then da lahir...bes gle..tgk adik kecik sgt2..aku bole tgk cmna la baby ni membesar..

ble dah 1 thn..bes sgt2 dpt main ngn dia.. (walaupun seblum ni, aku bukan la seorg yg penyayang kat baby2 or budak2 nih). dari dia la aku blaja tuk menyintai dunia kanak2..haha..i'm a pretty gud baby sitter tau..:p blaja cmna nak pakai pampers, nk bncuh susu, suap mkn, nak tidokn baby..huh..gud lesson 4 da beginner like me!

then, ble dekat 2 thn..ya allah..punya la nakal budak ni!! serius..aku pun kdg2 leh pening ngn perangai dia.. ngada2 gle. kuat merajuk. everything dia nk buat sndr walaupun dia xmmpu. xnk dgr ckp org..huhu penat siot! tp, myb tme ni la dia nk blaja mcm2..so..aku pun biar jela dia explore dunia kanak2 dia tuh.. :)

yg speselnya ttg si kecik nurin syazana nih...


  1. before tido..dia mst main gelang manik2 tu.. xleh jenis lain..kena tekstur n bentuk sama je ngn gelang feveret dia tuh..kalo x, xleh tido..aduh..penat gak nk mencari gelang yg satu tu!

  2. mst ada ting2 hijau dia..tp kalo xde hijau pun..lain2 ting2 yg dia ada pun leh consider gak..yg penting TING2 ( @ puting dak2 isap tuh ).. addicted gle smpai gigi dia pun tumbuh senget!

  3. cepat blaja smthng new..haha skali kte sebut je..trus dia dpt tangkap n ingt.. :p thanx god, before 2 thn lg dia da pandai kenal huruf, number dlm bm n english, alif ba ta..

  4. dia ske peluk n belai aku cm aku ni baby dia..haha dia la nk sapukan baby oil, baby powder kat bdn aku..n ade 1 ari tu smpai nk pakaikn pampers kat aku lak!! hehe pendek kata, ape yg org buat kat dia, dia buat balik kat cmtu cmtu gak..


oklah..kat sini kakak nk pesan..jgn nakal2 sgt syg..wish u all da bes!! I LOVE U SO MUCH.... :p



"HEPI BESDAY SAYANG" :)


PENAT SGT RINI!!!

Arini mama cuti..abah lak keje..so,pagi2 lagi aku da kena bgn wat cekodok durian (coz durian mlm td byk xhbh) n iron baju mama sbb dia ckp nk kuar, uruskan macam2.. so, aku pun sibuk la nk ikut. kalo x, sure bosan gile dok umah sorang2 ngadap tv jek. then, abah balik amk ktorg.....

1) singgah umah sewa abah = nak wat valuation umah tuh (aku pun xtau utk pe..nk jual ke)

2) trus p cimb bank = abah + mama msuk bank n aku terpaksa tggal sorang2 dlm kete..sdey sbb bosan :( si nurin lak ikut je mama n abah..kot la nk dok ngn aku ke..bes gak..

then..setelah aku ditinggalkn sorang2 berejam dlm kete yg pnsnye thp cipan (walaupun dah ade stok vitagen sejuk 3 paket dlm kete, tp ttp xmenghilangkan dahaga aku!!)....

3) trus p bank islam lak = mak ai..punya la ramai manusia..ade 50 org lg before turn abah.. huh, xkuasa nk tggu..trus ktrong...

4) pegi melantak la..tggu pe lagi..lapo dah walaupun td aku bru je pkena roti canai (ala..mmg dasar perut tong aku nih :p ) kat restoran atap rumbia..pergh..sedap lauk dia..haha ade kerabu apple hijau!!!!

5) pas makan..pegi bank islam balik..setlekn ape yg patut..

6) then, pegi pejabat lawyer lak = pasal kes tokwan accident dlu ar..abah je naik..aku + mama + nurin stay dlm kete..

7) hehe baru pegi shopping = beli kain kat euro moda..nk wat bju kurung..haha konon2 tuk keje nnt ar..ckp je sale + happy hour lg..tp hampeh..mahal gak..kalo kain feveret aku (japanese cotton) tu 3 1/2 meter dah rm250..baik tak pyh.. :( last2 mama beli gak kain 3 seratus..haha

7) then, mama ckp nk beli kain tuk bju raya mamat lak..so pegi la dekat kedai pe ntah tu..kaler lavender..haha tak dpt imgine muka mamat pakai bju kaler sweet cmtu..sure ROSAK!!!

8) suddenly, si lawyer tu kol ckp kerani dia dah slah photostat surat beranak abah lak..sepatutnya mama nyer...aduh..terpaksa pegi lagi skali.. :( time ni si nurin lak wat hal main2 ngn aku..ngada!

9) ari pun dah beransur ptg..then trus balik singgah pasar malam..huhu bes! cm bazar ramadhan lak..aku konon nk diet..tp ble mama tny nk ape..trus mcm2 aku mtk.. :p las2 nasik kerabu la jd santapan aku mlm ni...

10) trus balik umh..adus..penat gak badan ni setelah sehri suntuk stay dlm kete jek... xde sape nk urutkan..

mlm ni, adik lak suh aku jahitkan lengan bju dia yg tertetas tuh...gle ape.. aku mn reti nk menjahit.. tp, dgn penuh kudrat, aku pun jahit la jelujur yg bengkang bengkok tuh..haha lantak le..yg pntg bju tu dah ok!! :)

Monday, June 29, 2009

iNtRo.. :)

Aku?? pompuan yg diberi nama Najwa Hazwani..anak pakcik Mazli + Siti Ramlah..
anak sulung..tp xmacam sulung pun..hehe..ada 4 sisters n 1 brother.. little sis bru umo 2 thn (3 july ni)...kecik kn? maklumla mama aku pas 12 thn bru teringin nk baby lak..
my dad keje kat JKM (kebajikan masyarakat) n my mom keje PPD (pej pelajaran)..
aku lahir n membesar kat kedah (kuala nerang)..lahir : spital besaq aloq staq..
skolah : primary (sk pdg terap), secondry (smka kedah, mergong)..
diploma (uitm jalan othman, pj)..medical lab technology..n telah tamat dengan rasminya on May 2009..hehe alhamdulillah.. myb aku further ngn usm..
skrg ni tgh tggu keje kat advance medical and dental institute (AMDI, USM) kat Penang..
may Allah bless me in whatever i do!! chaiyok2!!!! :)

my dad wif little sis..sleeping :p